Concurs de recitări de Ziua Internaţională a Limbii Materne

ziua-limbii-materne
Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează în 21 februarie 2013, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, un concurs de recitări în limbile română, maghiară şi germană. Premiile constau în diplome și cărţi.

Concursul are ca scop promovarea poeziei în rândul tinerilor, cunoaşterea reciprocă a valorilor literaturii române, maghiare și germane precum și exprimarea acestora prin intermediul limbii materne.

Recitările se vor desfăşura pe trei categorii:
Secţia română:
-vor fi recitate în limba română poezii aparţinând unor renumiţi poeţi maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
Secţia maghiară:
-vor fi recitate în limba maghiară poezii aparţinând unor renumiţi poeţi români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
Secţia germană:
-vor fi recitate în limba germană poezii aparţinând unor renumiţi poeţi români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană).
Evenimentul se va desfăşura de la ora 17.00 în Sala Cavalerilor din Castelul Karolyi.
Termenul limită pentru înscriere este 18 februarie 2013, ora 15.00. Înscrierile se pot face la Direcţia de Cultură din castel (sala 26) de luni până vineri, între orele 10.00 şi 14.00 sau prin e-mail la adresa: festivalcarei@yahoo.com.
Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.