Senatorul Valer Marian solicită demiterea unor directori de instituţii

Valer-Marian2
„Solicit primarului municipiului Satu Mare să demită de urgenţă pentru management defectuos şi fraude de zeci de milioane directorii de la SC APASERV SA, SC Transurban SA, şefului Administraţiei Domeniului Public şi al Direcţiei Finanţelor Locale”. Declaraţia îi aparţine senatorului USL Valer Marian şi a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 3 februarie la sediul Uniunii Social Liberale Satu Mare.

Totodată, senatorul sătmărean solicită Instituţiei Prefectului o monitorizare mai exigentă a instituţiilor deconcentrate. „Sunt siderat de faptul că zilele trecute că un cetăţean sătmărean a fost bătut cu bestialitate în sediul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Satu Mare. Este vorba despre poliţistul Voicu Taloş care a bătut un taximetrist. Pentru acest motiv dar şi pentru lipsă de autoritate solicit demisia şefului IPJ Satu Mare Constantin Taloş”, a declarat parlamentarul sătmărean.

De asemenea Valer Marian solicită şi demisia şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Gheorghe Avram „care în ziua alegerilor nu a răspuns la telefoanele prefectului, invocând tot felul de motive. Totodată, solicit demisia şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, comisarul şef Vasile Maxim pentru management defectuos şi pentru abuzurile comise în timpul guvernării PD-L când a demis din cadrul instituţiei pe care o conduce poliţişti care aveau o pregătire adecvată. Îi ajunge cât timp a protejat contrabanda cu ţigări. Solicit să se facă curăţenie şi la Serviciile de Paşapoarte, Permise şi Antidrog din Satu Mare unde şefii i-au salarii mai mari decât prefectul sau decât  un parlamentar, fără să îşi îndeplinească sarcinile de serviciu”.

Parlamentarul sătmărean mai solicită demisia tuturor directorilor de deconcentrate care au fost numiţi pe criterii politice în timpul guvernării PD-L. În acest sens i-a nominalizat pe: directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea „care s-a pricopsit cu zeci de hectare de teren”, pe directorul Direcţiei SanitarVeterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, dr. Corneliu Ceică, pe directorului Direcţiei Vamale Satu Mare, Ioan Sabău, pe şeful Vămii Halmeu, Mihai Chiş, pe directorul SC Electrica SA Satu Mare, Viorel Pribilean şi pe şeful Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA) Satu Mare, Ioan Bonea.

În altă ordine de idei, senatorul Valer Marian a făcut referire şi la privatizarea frauduloasă a Filarmonicii „Dinu Lipatti”. „Opinia mea este că nu trebuie să adresăm nicio rugăminte şi niciun apel familiei Ţânţaş. Prefectul judeţului Satu Mare, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, preşedintele Consiliului Judeţean, parlamentarii acestui judeţ împreună cu sătmărenii trebuie să facem apeluri către instituţiile abilitate ale statului, Poliţia şi Parchetul, să facă lumină în acest caz. Trebuie făcute demersuri în vederea anulării întăbulării filarmonicii, acel spaţiu nefăcând parte din activele înscrise în documentele de privatizare. Cu privire la Complexul „Dacia” eu am susţinut întotdeauna că privatizarea acestuia a fost o fraudă, convingându-l chiar şi pe fostul primar Horea Anderco să anuleze privatizarea însă, în cele din urmă, Primăria a avut o atitudine complice în acest caz. De la începutul secolului XX, din momentul în care a fost construit, Complexul „Dacia” a fost întăbulat pe oraşul Satu Mare și a rămas aşa până în anii ’90 când s-a făcut privatizarea frauduloasă. Pe de altă parte au mai apărut două argumente în favoarea anulării privatizării. În primul rând este vorba despre un caz de corupţie legat de trimiterea în judecată a polițistului Adrian Bota care cu concursul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo, a primit două cabinet medicale pentru soţia sa în schimbul propunerii soluţiei de neurmărire penală în dosarul în care Szabo era cercetat pentru privatizarea frauduloasă a Complexului “Dacia”. Este vorba apoi despre distrugerile provocate la Hotelul “Dacia”. Acolo s-au săpat şanţuri şi s-au distrus ziduri fără a avea vreo autorizaţie. Şi toate acestea la o clădire de patrimoniu. Inspecţia de Stat în Construcţii l-a protejat deoarece şeful acestei instituţii, Cristian Jurj, este nepot de-al lui Ţânţaş iar fostul primar (Iuliu Ilyes) s-a complăcut să nu facă nimic. Toate acestea constituie argumente solide pentru ca privatizarea să fie anulată iar Complexul “Dacia” să revină în proprietatea oraşului Satu Mare”.

Cu privire la stratagema PNL de a-i atrage pe cei cinci primari care şi-au manifestat sprijinul pentru USL, senatorul Valer Marian consideră că liberalii le-au întins acestora o cursă. „Legea nu le permite să treacă în alt partid deoarece îşi pierd mandatele. Bănuiesc că colegii din PNL au recurs la o stratagemă pentru a putea organiza alegeri anticipate în aceste comune”, a declarat parlamentarul sătmărean.

La finalul conferinţei de presă Valer Marian a declarat că solicită Curţii de Conturi Satu Mare să facă controale la actualii şi foştii primari PD-L nominalizându-i pe edilii din: Botiz, Tarna Mare, Bixad, Pişcolt şi pe fostul primar din Medieşu Aurit.

46 Comentarii la "Senatorul Valer Marian solicită demiterea unor directori de instituţii"

 1. Bula   3 februarie 2013 at 9:53 pm

  Ba io nu mai inteleg nimic. PSD-ul e in opozitie sau la putere?

  Răspunde
 2. Ghita   3 februarie 2013 at 9:55 pm

  Da treaba asta nu i se putea totusi spune primarului intre patru ochi?

  Răspunde
 3. Adrian   3 februarie 2013 at 9:59 pm

  Nu i-a atras PNL-ul in nicio capcana pe primari. E o chestiune simpla de legislatie. Oamenii aia nu pot sa semneze adeziune la PNL deoarece si-ar pierde automat mandatul. Daca insa sunt dati afara din partidele din care fac parte, raman primari si pot si sa se inscrie in alt partid. De aceea s-au afisat la sediul PNL si si-au exprimat sustinerea fata de proiectele USL.

  Răspunde
 4. USL-ist   3 februarie 2013 at 10:13 pm

  Mai oameni buni, noi v-am votat pe voi ca sa faceti curatenie in institutii. Acu ce ati vrea sa facem curatenie noi?

  Răspunde
 5. Gabi G   3 februarie 2013 at 10:39 pm

  Bun, da io nu reusesc sa inteleg cine tre sa-i schimbe pe directorii astia de la deconcentrate? Nu guvernul ar trebui sa poata sa faca asta? Guvernul nu e USL? Parlamentul nu e 70% USL?

  Răspunde
 6. Sammi   3 februarie 2013 at 10:45 pm

  Hotelul Dacia a fost cumparat cu acte in regula de catre familia Tantas. Pe actele alea figureaza si filarmonica ca si parte a complexului. Dreptul la proprietate e sfant in orice tara democratica. Restul e can-can.

  Răspunde
 7. Marin T   3 februarie 2013 at 10:47 pm

  Bine ziceti domnu senator. Afara cu javrele pdl-iste si udmr-iste!

  Răspunde
 8. Viorel Stan   3 februarie 2013 at 10:49 pm

  Ala de la Transurban trebuia demult zburat. Ala chiar e un excroc si jumatate care s-a imbogatit pe urma prostilor care merg cu autobusul in conditii de vai de mama lor.

  Răspunde
 9. Pulimea   3 februarie 2013 at 11:39 pm

  USL-ul ar face bine sa se preocupe acum de binele oamenilor care i-au votat. Pe noi, pe cei multi si prosti nu ne intereseaza cine e director la Transurban sau Apaserv, din partea mea poate sa fie si o maimuta, ceea ce ma intereseaza pe mine e cat salar aduc la sfarsitul lunii acasa si cu cat raman din el dupa ce platesc apa, gazu, lumina si benzina. Astea ar trebui sa fie si prioritatile celor care ne conduc.

  Răspunde
 10. Nick   3 februarie 2013 at 11:41 pm

  @Pulimea
  Lasa-i frate ca oricum nu-i intereseaza pe niciuniul ce se intampla cu noi muritorii de rand. Macar sa ne distram si noi un pic vazandui cum se mananca intre ei.

  Răspunde
 11. Horica   3 februarie 2013 at 11:43 pm

  Sunt tare curios ce o sa faca Coica. Se executa sau nu se executa?

  Răspunde
 12. bunicuta melania   4 februarie 2013 at 8:44 am

  Domnule Sammi,nu va ofuscati,nimeni nu se leaga de faptul ca familia Tantas a cumparat complexul Dacia cu Filarmonica cu tot ci DE CE A FOST POSIBIL sa faca asta.Cine a permis,din dezinteres,neatentie sau,din contra,prea multa "atentie" sa se cumpere o cladire care apartine comunitatii?!

  Răspunde
 13. Sammi   4 februarie 2013 at 9:02 am

  Doamna Melania, cladirea in care canta filarmonica este o cladire ca oricare alta, faptul ca in ea canta filarmonica nu o face sa apartina comunitatii.

  Răspunde
  • Ei si?   4 februarie 2013 at 2:47 pm

   chiar crezi asta?

   Răspunde
 14. Nelu G   4 februarie 2013 at 9:09 am

  Pare ca PSD-ul incearca din rasputeri sa terfeleasca imaginea singurului om dintre ei care a reusit dupa 20 de ani sa castige primaria Satu Mare. De ce se intampla asta, imi scapa momentan dar am senzatia ca nu mai este mult pana ce vom afla.

  Răspunde
 15. ioana   4 februarie 2013 at 9:49 am

  Vad ca revin clinciurile dintre psd-istii si pnl-istii din SM,
  mult a tinut d-lor prietenia asta de carton

  Răspunde
 16. mihai   4 februarie 2013 at 9:50 am

  Si totusi cine sa-i schimbe? Pdl-istii???

  Răspunde
 17. Borax   4 februarie 2013 at 3:07 pm

  Uite domle cum incerca cineva sa faca ordine in orasul asta cum sar toti in sus 1000 de metri. Nu stiu daca mai tineti minte dar in 2012 marea majoritate a satmarenilor au votat pentru schimbare. Ei despre asta vorbeste senatorul Valer Marian. Nu poti sa schimbi ceva pana ce nu schimbi si factorii de decizie. E logic. Sau doar mie mi se pare?

  Răspunde
 18. Dan S   4 februarie 2013 at 3:11 pm

  Senatorul Valer Marian nu face altceva decat sa incerce sa isi duca pana la capat lupta impotriva coruptilor inceputa cu multi ani in urma. "Sistemul " insa nu se lasa asa usor cu una cu doua si reactioneaza. Uneori chiar si prin anumite comentarii postate prin ziare.

  Răspunde
 19. Mariana   4 februarie 2013 at 3:16 pm

  Traim din pacate intr-o lume a strambilor de atata timp incat atunci cand cineva incearca sa faca dreptate ni se pare ca ar fi un ciudat si multi dintre noi nici macar nu mai reusim sa-l intelegem. Tineti-o tot asa domnule senator.

  Răspunde
 20. xfactor   4 februarie 2013 at 3:47 pm

  Gargara.

  Răspunde
 21. Ana   4 februarie 2013 at 3:48 pm

  Toti politicienii sunt o apa si un pamant.

  Răspunde
 22. Nick   4 februarie 2013 at 3:49 pm

  @Borax
  Doar tie ti se pare.

  Răspunde
 23. PAPICI   4 februarie 2013 at 7:17 pm

  SA PLECE SAU SA -L DATI AFARA PE PORCUL ALA DE LA A.D.P. INVARTE ZCI DE MILIOANE DIN BANI PUBLICI.AFARA CU TOTI UNGURII DIN PRIMARIA SATU MARE CU TOTI SPAGARII SI NEACSU HELGA CARE A DELAPIDAT SUTE DE MILIOANE IMPREUNA CU FOSTUL PRIMAR YLYES.AFARAAAA

  Răspunde
 24. IAN OMA   5 februarie 2013 at 11:21 am

  DE CE AU DISPARUT STANDURILE CARE VINDEAU TIGARI IN PIATA SOMES /? POATE NNU CUMVA DANSUL PATRONEAZA VANZARE DE TIGARI UCRAINIENE DI PIAT CARE O ADMINISTREAZAE RASPUNDE DL MIHALI ,

  Răspunde
 25. o colega   5 februarie 2013 at 11:48 am

  Pentru cei care nu se pricep : biroul buget nu se ocupa cu platile.
  Nu puteti fi atat de rai pe cat e Helga de corecta…

  Răspunde
 26. IOAN TOMA   5 februarie 2013 at 3:36 pm

  PIMARUL DOREL COICA AFIRMA ASEARA LA ORA ADEVARULUI AFIRMA CA NU ARE TEMEI LEGAL SA-L DEMITE PE BOZAI , DAR PE NEACSU PE CE TEMEI L-ATI DEMI ? SA SCHIMAT VREO LEGE DIN VARA PANA ACUM ?

  Răspunde
 27. IOAN TOMA   5 februarie 2013 at 3:43 pm

  DOMNULE PRIAR SANTETI MULTUMIT DE TAXA FORFETARA INCASATA IN PIETELE SATMARENE IN 2012

  Răspunde
 28. IOAN TOMA   5 februarie 2013 at 3:55 pm

  PRIMARUL DOREL COIACA SUSTINE CA NU ARE TEMEI LEGAL PENTRU DEMITEREA LUI BOZAI , DAR PENTRU NEACSU ATI AVUT

  Răspunde
 29. IOAN TOMA   5 februarie 2013 at 4:20 pm

  PRIMARUL DOREL COIACA SUSTINE CA NU ARE TEMEI LEGAL PENTRU DEMITEREA LUI BOZAI , DAR PENTRU NEACSU ATI AVUT

  Răspunde
 30. dicu   5 februarie 2013 at 8:51 pm

  Bravo, asa trebuie, Curtea de conturi sa-i verifice numai pe cei trei-patru primari PDL-isti1! RESTUL DE 40 USL-ISTI SA FURE IN LINISTE, DEMOCRATIE , CE MAI PUTEM ZICE, VAI DE NOI VA FI! SI LUMEA TACE, SE BUCURA CAND IL AUD PE VALER CA VREA SA-I DEMITA PE TOTI SI SA-I PUNA PE-AI LUI.
  DECI LA TREABA TOATE INSTITUTIILE DE CONTROL SA-I VERIFICE PE ULTIMII PDL-ISTI , DAR NUMAI PE EI! ASA VREA POPORU! RESTUL SA POATA FURA IN LINISTE!

  Răspunde
 31. o colega   6 februarie 2013 at 8:10 am

  PENTRU TOTI NESTIUTORII…. PENTRU CA O PLATA SA SE POATA EFECTUA, IN PRIMARIE, E NEVOIE DE CEL PUTIN SAPTE SEMNATURI…..

  Răspunde
 32. Luther   6 februarie 2013 at 8:56 am

  @o colega
  Hai nu ne inebuni soro. Cel putin 7 zici? Si cel mult cate?

  Răspunde
 33. Vasi   6 februarie 2013 at 8:57 am

  Degeaba se zvarcolesc capetele meduzei sistemului portocaliu pe aici si pe alte ziare. Cine trebuie sa zboare va zbura. Puteti paria pe asta.

  Răspunde
 34. Genius mic   6 februarie 2013 at 8:58 am

  Da la FLORISAL nu se face curatenie domnule senator?

  Răspunde
 35. MATY   6 februarie 2013 at 6:49 pm

  CINE ESTE DOMNUL MIHALI ? IL CUNOASTE CINEVA ?

  Răspunde
 36. MATY   6 februarie 2013 at 7:06 pm

  INTELEG CA ESTE CAPUL MAFIEI CU TIGARI DE CONTRABANDA , STIE CINEVA MAI MULT?

  Răspunde
 37. Sfinx   6 februarie 2013 at 9:07 pm

  @Maty
  Vorbesti prostii. Daca ar fi capul mafiei ar umbla cu mertzane din alea de tip vapor si ar avea macar doua vile in satu mare. Da e foarte usor asa sa aruncam cu rahat in oameni.

  Răspunde
 38. MATY   6 februarie 2013 at 11:09 pm

  DRAGA SFINX ,LA CARE MIHALI TE REFERI ?

  Răspunde
 39. boO   7 februarie 2013 at 8:27 am

  Si iar ma minunez. USL-ul ar fi putut schimba din functie oricand directori, asa cum a facut-o PDL-ul in secunda in care a venit la putere. Respect pentru domnul senator ca le cere sa plece cu capul sus. Pe de alta parte toti trebuie arsi, indiferent de culoarea politica. Ce ma seaca pe mine cel mai tare este faptul ca in loc sa faca cineva ceva pentru noi, "pulimea", ei arunca cu rahat in stanga si-n dreapta. Incepe sa imi fie scarba.. tare!

  Răspunde
 40. MATY   7 februarie 2013 at 12:11 pm

  DRAGA SFINX ,ASTEPT SA TE PRONUNTI

  Răspunde
 41. Niculaie   8 februarie 2013 at 9:26 am

  D-le senator Valer Marian cum este posibil ca PDL-ul sa-l numeasca in functia de director de penitenciar pe un fost ofiter de securitate? Cum au putut sa-i stearga cu buretele biografia acestui ofiter? Ce interese au putut avea PDL-istii chiar pe ultima suta de metrii cand se aflau la putere?

  Răspunde
 42. Niculaie   9 februarie 2013 at 9:23 am

  D-le Marian ocupativa putin si de directorul-securist de la Penitenciarul Satu Mare.

  Răspunde
 43. dinarad   28 martie 2013 at 10:49 pm

  Cine vrea sa afle o chestie picanta despre Helga Neacsu de la Primarie?

  Răspunde
  • alcibiade   29 martie 2013 at 8:09 am

   ce vrei sa spui ?
   alcibiade

   Răspunde
   • dinarad   4 aprilie 2013 at 3:09 pm

    Da-mi un mail sa iti spun acolo : chwieca@yahoo.com pentru ca e o chestie foarte delicata…

Scrie un comentariu