Rezultate de excepţie pentru Asociaţia Columbofilă „Voiajorul” Satu Mare, la Olimpiada din Slovacia

porumbei1porumbei2porumbei3porumbei4
Membri Asociaţiei Columbofile Judeţene „Voiajorul” Satu Mare se pot mândri cu rezultate de excepţie obţinute atât în cadrul competiţiilor naţionale cât şi internaţionale. Chiar dacă se vorbeşte prea puţin despre activitatea acestora, cert este că palmaresul înregistrat în ultimii ani (şi nu numai) nu lasă loc de îndoială asupra valorii acestei asociaţii dar şi al dăruirii şi pasiunii columbofililor sătmăreni.

Drept mărturie stau şi rezultatele cu care sătmărenii noştri s-au întors de la Olimpiada Columbofilă care s-a desfăşurat în perioada 23-27  ianuarie la Nitra, în Slovacia. Doi porumbei din cei 24 care au reprezentat România la această competiţie, aparţinând de crescătorii sătmăreni Sandor Attila şi Claudiu Nagy s-au clasat pe locurile XVI respectiv XXVIII.

Responsabilul tehnic sportiv al asociaţiei sătmărene, Olimpiu Nagy(foto 4), ne-a declarat că Olimpiada Columbofilă este una dintre cele mai importante competiţii internaţionale şi se desfăşoară din doi în doi ani. La acest concurs fiecare ţară participantă se poate înscrie cu maximum 24 de porumbei şi anume, concurenţii care s-au clasat pe primele trei locuri în cadrul campionatelor naţionale la categoriile acceptate de Federaţia Columbofilă Internaţională care îşi are sediul în Belgia.

„La Olimpiada Columbofilă de la Nitra, din lotul naţional al României au făcut parte şi doi porumbei din Satu Mare. Aceştia au obţinut locurile II şi III în campionatul naţional. Porumbelul care a obţinut locul II în campionatul naţional s-a clasat pe poziţia a XVI-a (la categoria Palmares Fond) iar cel care a luat locul III pe ţară, la olimpiadă a obţinut poziţia a XXVIII-a (la categoria Palmares General). Să nu credeţi că este atât de simplu. Spre exemplu, se organizează competiţii şi la categoria Maraton, unde porumbeii au de parcurs 5.000 de km în cinci etape. În spatele acestor rezultate este o muncă enormă şi nu în ultimul rând multă pasiune. Porumbeii sunt selectaţi încă de mici pentru diferitele categorii la care vor concura. Nici alimentaţia acestora nu este de neglijat”.

În ceea ce priveşte palmaresul pe plan naţional al Asociaţiei Columbofile „Voiajorul” Satu Mare, se poate spune că avem porumbei care se poziţionează pe locurile: II la categoriile „Palmares general” şi „Palmares demifond tineret”, locul III la „Palmares demifond tineret” , „Palmares fond” şi „Campionatul copiilor”, locul V la „Palmares AS fond”, locul VII la categoriile „General crescător” şi „Palmares crescător” repectiv locul VIII la „Palmares fond crescător”.

În acest an Asociaţia Columbofilă „Voiajorul” Satu Mare va participa la competiţiile din Ungaria, Slovacia, Cehia şi Germania. În prezent asociaţia sătmăreană are un număr de 99 de membri, în creştere faţă de anul trecut când erau înscrişi doar 85 de crescători. Asociaţia din Satu Mare este afiliată Federaţiei Crescătorilor de Porumbei din România ce numără peste 8.700 de columbofili care participă la concursuri cu peste 1 milion de porumbei.

Un Comentariu la "Rezultate de excepţie pentru Asociaţia Columbofilă „Voiajorul” Satu Mare, la Olimpiada din Slovacia"

  1. SANDOR ATTILA   3 februarie 2013 at 8:30 pm

    Succes in continuare,multumim pentru reclama .

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.