6 procurori lipsă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Marinela-Pop-prim-procuror
În cursul anului trecut (2012), procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi unităţile din subordine au soluţionat în total un număr de 8.349 de dosare, din care 799 cu rechizitoriu, în 2.144 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală, iar în 1.890 de cauze s-a hotărât scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni administrative. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribulalul Satu Mare, Marinela Pop, în 5.224 de cauze s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Conform interlocutoarei, în 2012 Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, din schema de 4 posturi de conducere şi 8 de execuţie, a funcţionat doar cu un număr de 3 procurori. În ceea ce priveşte Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în cele 11 posturi de execuţie au funcţionat un număr de 7-8 procurori.

Acestea sunt datele care reies din bilanţul prezentat în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 31 ianuarie, de către prim-procurorul Marinela Pop. La întâlnirea cu presa au mai participat procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Aurel Mascaş şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul Gabriela Pop.

Din evidenţele instituţiei reiese că în 2012 au fost trimişi în judecată 854 de inculpaţi, în creştere cu 36,2% faţă de anul precedent (2011), din care 107 în arest preventiv. „Am soluţionat opt cazuri de omor, 40 de cazuri de ucidere din culpă, 2.920 de furturi, 55 tâlhării dar şi 20 de infracţiuni de corupţie”, a declarat Marinela Pop.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Aurel Mascaş a apreciat ca fiind bună activitatea unităţilor de parchet din judeţul Satu Mare, în condiţiile în care schemele de personal ale tuturor unităţilor din ţară sunt incomplete, funcţionându-se cu în medie cu 40% din numărul de procurori raportat la schemele de personal aprobate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.