Întâlnire a poliţiştilor cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

politisti-centru

Campania de prevenire a delincvenţei juvenile „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor” continuă la Satu Mare cu acţiuni ce vizează în special categoriile defavorizate, acestea fiind cele mai vulnerabile la comiterea de infracţiuni.

În cadrul acestei campanii, poliţiştii au organizat astăzi, 30 ianuarie, o acţiune la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Satu Mare. Cei 15 elevi ai centrului, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, însoţiţi de patru cadre didactice, sub coordonarea directorului Viorel Balazs şi a directorului adjunct Ramona Costin, au aşteptat cu interes prima lor întâlnire de acest gen cu reprezentanţii Poliţiei.

Întâlnirea a fost moderată de inspectorul de poliţie Felicia Hrihorişan, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care a încercat să-i convingă pe cei prezenţi să-şi stabilească obiective în viaţă pe măsura potenţialului lor şi să facă eforturi pentru a şi le atinge, să nu renunţe la şcoală şi să nu aleagă calea aparent mai simplă a infracţionalităţii, întrucât acest drum poate conduce la compromiterea viitorului lor.

Elevii au vizionat filmul educativ „Cheia e la tine!”, fiind impresionaţi de viaţa din penitenciar şi de povestea fiecăruia dintre tinerii deţinuţi, protagonişti în film. Următoarea acţiune din cadrul campaniei va avea loc joi, 31 ianuarie, la Centrul de Plasament Halmeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.