Ponta: Nu cred că Traian Băsescu conduce luptele în CSM

Victor-Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Digi 24, că la CSM este vorba de o luptă pentru putere între magistraţi, iar USL şi Traian Băsescu nu sunt implicaţi în aceste alegeri.

‘Eu cunosc foarte bine sistemul. Îi cunosc şi pe foarte mulţi dintre membrii CSM. Povestea cu USL care pune pe unii să aleagă…este o prostie. Acolo sigur că este o problemă, este o luptă până la urmă pentru putere în interiorul magistraturii, din moment ce ei se aleg singuri, pentru că Senatul are doar un rol formal de a valida ceea ce se alege de magistraţi. Să o ţii tot timpul cu USL… Credeţi că vreun membru al USL, începând cu mine, a sunat vreun judecător sau procuror din CSM? Nu cred nici că Traian Băsescu conduce luptele din CSM. Sunt acolo nişte bătălii pentru aşezarea forţelor, care nu au nicio legătură nici cu USL, nici cu Traian Băsescu’, a subliniat Ponta.

El a amintit că a participat la o şedinţă a Secţiei pentru procurori a CSM, unde a transmis membrilor Consiliului să spună ce modificări trebuie aduse Constituţiei pentru a funcţiona mai bine Justiţia: ‘Pentru că acum nu cred că funcţionează nici pe placul nostru, nici placul magistraţilor şi nici pe placul Bruxelles-ului, aşa cum probabil se va vedea în raportul care se dă publicităţii în zilele următoare’.

În opinia sa, în viitor, nici preşedintele ţării şi nici ministrul Justiţiei nu ar mai trebui să participe la alegerea procurorilor şefi din parchete, pentru că ‘până la urmă cei doi sunt oameni politici’.

Premierul susţine că propunerea preşedintelui Traian Băsescu ca alegerea procurorului general şi a procurorului şef al DNA să se facă în urma unor negocieri între Administraţia Prezidenţială, CSM şi Ministerul Justiţiei, nu poate fi pusă în practică, pentru că legea actuală nu permite acest lucru.

pesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.