Doar jumătate din numărul total al dozelor de vaccin antigripal au fost folosite în judeţul Satu Mare

Colegiu-prefectural

Din cele 14.400 de doze de vaccin antigripal primite de judeţul Satu Mare de la Ministerul Sănătăţii au fost folosite doar 7.513 doze. Pe stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare au rămas 3.040 de doze de vaccin antigripal iar restul de 3.960 sunt la cabinetele medicilor de familie.

Cifrele mai sus menţionate au fost prezentate în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de astăzi, 29 ianuarie, de către directorul DSP Satu Mare, dr. Dorina Dragoş Guran. În luarea de cuvânt şefa DSP a declarat că sătmărenii nu sunt foarte receptivi în ceea ce priveşte importanţa adminstrării vaccinului antigripal. Până în prezent în judeţul nostru nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. Potrivit evidenţelor DSP, în sezonul rece, la nivelul instituţiei au fost raportate în medie 679 de viroze şi 170 de pneumonii pe săptămână.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi directorul Direcţiei Sanitare-Veterinare (DSV) Satu Mare, dr. Corneliu Ceică a prezentat un material cu privire la îmbolnăvirile de trichineloză din judeţ declarând că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Odoreu (23), câte şase cazuri în Botiz şi Negreşti-Oaş, 5 cazuri în Satu Mare şi câte trei cazuri în: Dara, Berveni, Medieşu Aurit, Lazuri şi Homorod.

Potrivit acestuia ar trebui lucrat la un plan de măsuri în vederea diminuării incidenţei infestării cu trichinella în judeţul Satu Mare care să presupună atât implicarea instituţiilor abilitate cât şi ai administraţiilor locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.