Taxele şi impozitele locale se majorează cu 16%

sedinta-cl1
În şedinţa extraordinară de astăzi, 28 ianuarie, consilierii locali au votat pentru majorarea taxelor şi impozitelor locale cu un procent de 16%.

Consilierii şi-au dat votul pentru majorarea taxelor şi impozitelor locale ca urmare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) emisă pe data de 23 ianuarie 2013 prin care se arată că toate localităţile care înregistrează arierate mai vechi de 90 de zile sunt obligate să crească taxele locale. În această categorie intră şi municipiul Satu Mare. Este vorba despre arierate raportate către Ministerul Finanţelor Publice (MFP) în valoare totală de 1.577 mii lei, reprezentând sume ce datează din perioada 2007-2008, aferente modernizărilor aduse Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Astfel, vor fi majorate impozitele pe clădiri, taxele speciale dar şi amenzile. Împotriva proiectului de hotărâre au votat consilierii PD-L Nicolae Şuta şi Cosmin Raţiu, acesta din urmă declarând că ar trebui găsite alte modalităţi de a creşte veniturile având în vedere că populaţia este sărăcită. Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica i-a replicat să lase la o parte declaraţiile populiste deoarece majorarea impozitelor şi taxelor locale vine ca urmare a adoptării unei hotărâri de Guvern. „Dacă proiectul nu ar fi trecut, profesorii rămâneau fără salarii. Banii vor fi reinvestiţi şi la nivel de municipiu, având în vedere că drumurile sunt praf de ani de zile”, a declarat primarul.

Majorarea taxelor şi impozitelor locale intră în vigoare de la 1 februarie 2013.

4 Comentarii la "Taxele şi impozitele locale se majorează cu 16%"

 1. Ionel   28 ianuarie 2013 at 9:25 pm

  Sunt foarte multe elemente contradictorii în cadrul politicii USL, fapt care mă obligă să mă întreb când Uniunea Social Liberală a purtat mască, atunci când condamna politicile inumane ale guvernelor Boc și MRU sau când le aplică?
  -Ne-au majorat taxele cu 16%, probabil, ca să intrăm în rândul lumii..
  -În urmă cu doi ani, USL-ul blama guvernul de atunci pentru efectul nociv creat de aplicarea impozitului forfetar. Anul acesta USL a hotărât să-l reintroducă.
  -Anul trecut, condamna PDL-ul pentru propunerea de comasare a alegerilor. În 2014, USL-ul dorește alegeri comasate.
  -A promis reducerea taxelor și impozitelor.În prezent USL-ul a obligat primăriile cu datorii să majoreze taxele.
  -În iarna trecută, USL-ul s-a folosit de cetățenii ce se împotriveau pentru anularea aberantei Legi a sănătății, iar azi au hotărât să introducă din martie una din prevederile acelei legi, coplata.
  -Au majorat accizele, prețurile la utilități( energia electrică, gaz), deși au promis o politică de reducere a taxelor și impozitelor.
  -Pentru o sumă infimă,la nivel național, USL-ul a lăsat bolnavii de cancer fără medicamente.

  Răspunde
  • bilar   29 ianuarie 2013 at 10:59 am

   Si cine-i de vina, in primul rand cei 7 milioane de bugetar la care au fost diminuate salarile cu 25% din care 5,5 milioane sant milionar in romania si cei 5 milioane de romani prost inapoiat care au fost influentat de actuali golani de la conducerea tarii,voturile acsestor lepre erau suficiente ca sa ridice la putere pe acest golan nemernici care sa-u hotarat prin legii ilegale si aberante exterminarea saracilori in mod nazist,deja guvernul Ponta au inceput constructile crematorilori pentru arderea saracilori omorat de guvernul Ponta, pentru acest fapte discriminative si genociduri nu sant luat la raspundere de parlamentul european pentru ca si acolo e plin de infractor golan nemernici.

   Răspunde
 2. boO   29 ianuarie 2013 at 8:42 am

  Din pacate ai dreptate, Ionel…

  Răspunde
 3. Nicu   29 ianuarie 2013 at 10:54 am

  din pacate nu toti reusesc sa inteleaga ca peste noapte nu se pot modifica nici contracte nici alte documente semnate de pdl si udmr inainte de a pica de la guvernare.
  e mai greu cu cititul pentru unii si mai vine apoi si intelesul celor citite.
  chiar guvernul usl a deblocat fonduri pentru sectiile de oncologie dar daca nu te uplodezi zilnic la evenimente nu te poti pronunta asa cum face ionel!
  spitale inchise de ministrul udmr si jaful celor 70 de milionane de euro de acelasi ministru se pare ca nu sunt interesant de remarcat de ionelu!
  de ce nu ne spui de faptele de haiducie ale lui udrea si boc care au lasat goala visteria cu acordul lui base si acum vreti sa vrajeasca uslu bani ca voi sa trandaviti!problema e ca v-au invata astia cu cersitu si mai putin cu muca!

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.