Consilierii judeţeni cer lămurirea situaţiei Filarmonicii „Dinu Lipatti”

cjsm
În cadrul şedinţei de astăzi, 28 ianuarie, a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, acad. dr. Virgil Enătescu a cerut autorităţilor competente să ia măsuri în cazul Filarmonicii „Dinu Lipatti”. Vă reamintim că filarmonica a fost vândută la pachet cu Hotelul „Dacia”, aflându-se pe acelaşi CF.

Consilierul judeţean se întreabă pe bună dreptate că „pe ce bază îşi bate cineva joc de o clădire de patrimoniu? Cum s-a vândut şi pe baza căror inginerii financiare? Benny Hill (făcând refererire la Ţânţaş) ar trebui să-şi vadă de treabă. Nu înseamnă că dacă are bani trebuie să ne punem în genunchi în faţa sa”.

Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor a declarat că este în totalitate în asentimentul acad. dr. Virgil Enătescu adăugând că în urmă cu câteva luni s-a întâlnit cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş „căruia i-am zis să nu se joace cu filarmonica deoarece va avea probleme. Nu m-a ascultat şi acum are probleme”.

Senatorul USL, Valer Marian prezent şi el la şedinţa de CJ, a declarat că în procesul de privatizare a Complexului „Dacia” sunt o serie de fapte de corupţie şi că trebuie făcut cât mai degrabă lumină în acest caz.

Fostul prefect, Radu Giurcă, acum consilier judeţean a declarat în luarea de cuvânt că şi el doreşte să cunoască adevărul în ceea ce priveşte modul în care a fost privatizat Complexul „Dacia”. „Am văzut că în diverse ziare numele meu a fost adus în legătură cu acest caz. Însă toată treaba s-a derulat între 1994 şi 2005. Eu nu am de a face cu privatizarea filarmonicii”, a declarat Giurcă. Însă, pe vremea când a fost prefect, instituţia pe care o cârmuia a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local prin care se aproba dezlipirea Hotelului „Dacia” de Filarmonica „Dinu Lipatti”. În cele din urmă Instituţia Prefectului a avut câştig de cauză astfel încât Hotelul „Dacia” a fost vândut la pachet cu filarmonica.

Valer Marian a declarat în final că studiază cazul acestei privatizări şi nu doreşte decât ca cei care se fac vinovaţi de situaţia creată să fie traşi la răspundere.

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.