Vasile Lucuţ, trimis în judecată de procurorii DNA

vasile-lucut
Omul de afaceri Vasile Lucuţ a fost trimis în judecată alături de doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, Vlad Boşca şi Felician Jurj pentru cumpărare respectiv trafic de influenţă. Primul termen în dosarul celor trei inculpaţi va avea loc pe 6 februarie, la Curtea de Apel Oradea.

În vederea obţinerii unei decizii favorabile într-un dosar de ultraj în care era cercetat Vasile Lucuţ, cei doi poliţişti au intervenit pe lângă un judecător al Curţii de Apel Oradea care, în cele din urmă a dat soluţia dorită de Lucuţ. Este vorba despre dosarul în care patronul lanţului Unicarm era cercetat pentru că l-a bătut pe dr. Călin Leahu, inspector în cadrul Direcţiei Sanitare-Veterinare (DSV) Satu Mare. Scandalul s-a petrecut în 2004 la fabrica Unicarm din Vetiş după ce Leahu a decis să scoată de la comercializare produse alterate pe care societatea de vindea la poarta fabricii. Pentru a-l opri în acest demers, Lucuţ l-a agresat pe inspectorul DSV chiar în incinta fabricii.

Vlad Boşca este ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Satu Mare, iar în momentul în care a intervenit pe lîngă judecătorul de la Oradea (în august 2011) a fost şeful Serviciului de Investigaţii Criminale. Felician Jurj este agent de poliţie în cadrul aceleiaşi instituţii. În sarcina celor doi poliţişti procurorii anticorupţie au reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Vă reamintim că cei doi poliţişti sunt în vizorul procurorilor DNA şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. În data de 15 martie 2012 procurorii DNA au percheziţionat birourile acestora după ce Boşca şi Jurj au intervenit pe lângă un magistrat în scopul restituirii unui autoturism marca Aston Martin.

Totodată, procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe patronul SC Unicarm SRL, Vasile Lucuţ, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul lunii august 2011, Vlad Boşca, la acea vreme şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, a acceptat de la patronul SC Unicarm SRL Vetiş promisiunea unor foloase materiale cu scopul de a interveni prin intermediul unui subordonat de-al său, Felician Jurj pe lângă un judecător al Curţii de Apel Oradea în vederea pronunţării unei soluţii favorabile în dosarul în care era inculpat Lucuţ.

Vă reamintim că în acest dosar Vasile Lucuț a fost condamnat de Judecătoria Satu Mare la șapte luni de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 50.000 de lei, dar a fost scos basma curată de Curtea de Apel Oradea în 2011, în urma acelei intervenţii venite din partea lui Vlad Boşca şi Felician Jurj. Dr. Leahu a formulat o contestație în anulare împotriva deciziei penale nr. 632/R/2011 prin care Vasile Lucuț a fost achitat. Pe data de 27 martie 2012, Curtea de Apel Oradea a admis ca întemeiată contestația formulată de Leahu desființând astfel decizia de achitare.

 

4 Comentarii la "Vasile Lucuţ, trimis în judecată de procurorii DNA"

 1. bilar   28 ianuarie 2013 at 5:34 pm

  Si asta e un scenariu cu jigode asta de lucut ca orice fapte din romania din afara de nastase nici un golan javra de hoti nu au fost condamnat in lepra asta de romania

  Răspunde
 2. bilar   28 ianuarie 2013 at 6:12 pm

  Dr. Călin Leahu, inspector în cadrul Direcţiei Sanitare-Veterinare (DSV) Satu Mare a fost batut de golanul Lucut pentru ca a vrut sa opreasca comecializarea carnii provenind din animale bolnave care a fost depistat in fabrica Unicarm, mai multe sute de oameni din oas sa laudat ca a scapat de animale bolnave,Lucut trimitea pe oamani sai sa le colecteze animalele bolnave pe bani marunti. In anul trecut peste 150 de porc cu trichineloza au fost depistat in Satu Mare din care nu a fost distruse si arse nici unu pentru ca era colectat de Unicarm.Oameni de la Unicarm au mai povestit ca uneori au mai prelucrat si animale mort de ozi sau de doua zi,oameni cei care fac cumparaturi din sortimente din carne de la Unicarm sant infectat de boli contagioasa.

  Răspunde
 3. sjfloo   28 ianuarie 2013 at 6:54 pm

  Pai ca sa faca mai bogate dividendele pt domnii de la bucuresti…Lucut vinde si pe dracu..sa faca banii…Cun sa se prezinte in capitala fara bani multi ..are de dat bani
  lu' Mircea Pascu, Adrian Nastase, Gh.Ciocan, si mai catorva de la Finantele mari…ca datorii la TVA si alte taxe catre Stt, are miloane de lei……pe verificate…

  Răspunde
  • nimeni   8 aprilie 2013 at 8:05 am

   fraierilor,,, stiti unde l-a pus conducerea IPJ Satu Mare pe JURJ despre care ziceti ca e infractor sa-si duca zilele pe timpul de nu se stie cati ani cat va fi la dispozitie si cercetat???????????????uite ca nu stiti….lucreaza la serviciul MANEGEMENT RESURSE UMANE din IPJ Satu Mare , cotrobaie prin dosarele de personal al politistilor onesti si cinstiti,,,stiti cine ia gasit acel loc de ,,supliciu"???sefa de serviciu MRU prea distinsa D-na. Camelia V. laudat fie-i numele

   Răspunde

Scrie un comentariu