PNL Satu Mare susţine candidatura lui Crin Antonescu pentru Preşedinţia României

ovidiu-silaghi

Filiala Partidului Naţional Liberal Satu Mare se alătură poziţiei publice formulate de colegii noştri din alte filialele din ţară de dezaprobare a unui şir de declaraţii ale unor lideri ai PNL, opinii pe care le considerăm nefericite, atât prin conţinutul lor atât de apropiat încât se confundă cu cele ale adversarilor noştri, cât şi prin momentele în care ele au fost făcute, în plină campanie electorală sau în timpul referendumului pentru demiterea Preşedintelui României.

PNL Satu Mare consideră inoportună orice discuţie referitoare la candidatul pentru funcţia de Preşedinte al României din partea USL. Acest aspect a fost stabilit anul trecut, de forurile de conducere ale USL, iar Crin Antonescu a fost desemnat candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Proiectul USL este în plină desfăşurare şi ar fi ineficient să se schimbe ceva într-o construcţie ce funcţionează bine şi care a fost validată de electorat.

În aceste condiţii, considerăm că inclusiv în cadrul PNL, o eventuală dezbatere legată de această temă este încheiată, atât timp cât lucrurile au fost stabilite de cel mai înalt for de conducere al partidului, anume Congresul.

Legat de ultimele declaraţii ale unor foşti sau actuali lideri ai PNL, care îl contestă într-un fel sau altul pe preşedintele Crin Antonescu, facem precizarea că liberalismul înseamnă exprimarea neîngrădită a opiniilor şi opţiunilor, promovarea valorilor democratice, apărarea statului de drept şi a ordinii constituţionale, în cadrul instituţional reprezentat de structura politică recunoscută legal – Partidul Naţional Liberal. Tocmai de aceea, considerăm că discuţiile trebuie purtate mai întâi în interiorul partidului şi abia apoi în cadrul public.

27 ianuarie 2013

Preşedinte PNL Satu Mare,
Deputat Ovidiu Silaghi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.