Unirea Principatelor Române, sărbătorită în Negreşti-Oaş

ziua-unirii-negresti

Unirea Principatelor Române a fost marcată astăzi, 24 ianuarie şi la Negreşti-Oaş, la manifestări participând câteva sute de negreşteni.

Manifestările au fost organizate de Primărie, Consiliul Local Negreşti-Oaş şi Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, şi au avut loc în faţa Obeliscului închinat eroilor neamului, situat în Parcul Central din Negreşti-Oaş. Printre oficialităţile prezente s-au numărat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, viceprimarul Ioan Cicio, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, fostul deputat Gheorghe Ciocan, consilieri locali, respectiv reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate.

Manifestările au început prin depunerea de jerbe din partea Primăriei şi a Consiliului Local Negreşti-Oaş, respectiv de flori din partea reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate şi a unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului Negreşti-Oaş. Evenimentul a continuat cu prezentarea însemnătăţii sărbătorii de către directorul adjunct al Şcolii Generale nr.1 Negreşti-Oaş, Dorin Goje, după care directorul Casei Orăşeneşti de Cultură Negreşti-Oaş, Natalia Lazăr, în calitate de maestru de ceremonie, i-a invitat la microfon pe elevii Şcolii Generale nr.3 şi pe cei ai Liceului Teoretic din Negreşti-Oaş, coordonaţi de profesoarele Anca Hârţa şi Mihaela Glajorean, care au susţinut un scurt moment artistic.

Ansamblurile populare „Sânzienele” şi „Oaşul”, conduse de către interpreta de muzică populară Maria Tripon, au interpretat cântecul istoric „Fraţi români din lumea-ntreagă”, fiind răsplătiţi cu aplauze prelungite de sutele de participanţi.

„Este o zi extraordinară, şi la propriu şi la figurat. În primul rând, pentru că marcăm astăzi 154 de ani la Unirea Principatelor Române, iar în al doilea rând pentru că avem o zi cu soare. Mă bucur că negreştenii au participat în număr atât de mare, pentru că se cuvine să marcăm împreună acest eveniment, de o importanţă deosebită pentru istoria ţării noastre”, a declarat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

La sfârşitul evenimentului, negreştenii s-au prins în horă, pe celebrele acorduri ale cântecului „Hora Unirii”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.