Lecţie de istorie despre Unirea Principatelor Române la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

biblioteca1biblioteca2biblioteca3
Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare, în parteneriat cu Colegiul Național „Doamna Stanca” a organizat astăzi, 24 ianuarie, o serie de acţiuni reunite sub egida „Lecția de istorie: Unirea Principatelor Române Moldova și Țara Românească”. Acțiunea a avut loc cu începere de la ora 12.30, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”. La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef.

„Lecţia de istorie …” a fost susținută de către elevii claselor a V-a şi a X-a B de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” îndrumați de profesorul Maria Govor. Elevii au prezentat și un scurt moment literar-artistic alcătuit din recitări de poezii, joc de roluri și desene ce au redat aspecte și situații din istoria românilor.

„Eveniment de însemnătate istorică deosebită, Unirea Principatelor Române de la 1859 a reprezentat unul din momentele cele mai de seamă ale procesului de constituire a României moderne, un capitol de istorie care trebuie marcat și cinstit așa cum se cuvine. Lecția de istorie care s-a derulat la Biblioteca Județeană este un model demn de urmat pentru dascălii și elevii care se implică activ în procesul educativ și care nu ezită să folosească resursele bibliotecii pentru a-și desăvârși educația”, a declarat în luarea de cuvânt directorul interimar al BJ Satu Mare, Angela Câmpian.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.