Biserica Ortodoxă NU mai acceptă îngroparea morţilor în cimitirele private

Patriarhul-Daniel

În viaţă fiecare se descurcă cum poate, unii ajung în fruntea ierarhiei sociale, alţii se mulţumesc cu un loc mai în spate. Însă în faţa morţii cu toţi suntem egali şi plecăm din această lume cu mâinile goale. Biserica Ortodoxă Română şi mai precis Mitropolia Moldovei şi-a exprimat radical poziţia faţă de persoanele care vor să fie înmormântate în cimitire private.

„Respectăm alegerea cetăţenilor, însă ortodocşii sunt obligaţi să respecte, decizia Bisericii. Nu vor avea slujbă de înhumare, şi nici odihnă de veci, dacă îşi cumpără morminte în cimitire private!”, spun reprezentanţii Mitropoliei Moldovei.

Să fie aceasta doar o coincidenţă? Recent BOR a publicat pe site-ul său un proiect prin care îşi prezintă intenţia de deschidere a unor cimitire care să aparţină Bisericii.

 

antena3.ro

3 Comentarii la "Biserica Ortodoxă NU mai acceptă îngroparea morţilor în cimitirele private"

 1. Paul   23 ianuarie 2013 at 10:18 pm

  BOR SA sau BOR SRL?
  Și te mai miri că atâți români trec la culturi neoprotestante?

  Răspunde
 2. dan   24 ianuarie 2013 at 6:41 am

  S-a gandit cineva la urmatoarea situatie: ce se intampla daca firma care administreaza un cimitir privat da faliment? Daca intra in insolventa? Daca Fiscul pune sechestru? Hai sa fim seriosi.
  Se scrie "culte" nu "culturi"

  Răspunde
  • maria   9 august 2013 at 10:31 pm

   Destinatia unui cimitir nu se poate schimba timp de 30 de ani de la prima inhumare indiferent cui apartine, asa ca stati linistiti. Majoritatea centrelor oraselor atit in tara cit si in srainatate sunt consruite pe cimitire.

   Răspunde
 3. boO   24 ianuarie 2013 at 10:56 am

  Okey, asta e prea de tot, rad si acum. NU numai ca nu primesti slujba, dar NU TI SE GARANTEAZA somnul de veci. Iui, daca o sa ma trezesc?:)))))) Doamne:)))

  Răspunde

Scrie un comentariu