Suspectul în cazul accidentului mortal de la Turţ a fost reţinut de poliţişti

 

catuse

Din momentul înregistrării apelului „112”, prin intermediul căruia un localnic din Turţ reclama că o femeie grav accidentată a fost găsită inconştientă pe partea carosabilă, poliţiştii au intrat în alertă, acţiunile derulate având un singur obiectiv: găsirea persoanei care a provocat accidentul mortal.

Au fost angrenaţi în aceste acţiuni atât poliţişti rutieri, ai Serviciului Rutier şi ai formaţiunii rutiere Negreşti-Oaş, precum şi poliţişti rurali, cei din cadrul Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală, investigaţiile întreprinse având drept rezultat depistarea în scurt timp a şoferului suspectat de accidentarea mortală a femeii.

Deşi a încercat să se sustragă urmăririi penale, tânărul de 28 de ani, din Certeze, a ajuns în Arestul Inspectoratului, fiind reţinut pentru 24 de ore de ofiţerii de cercetare penală. Vasile O. nu deţinea permis de conducere de nicio categorie, dar a urcat la volanul autoturismului şi a accidentat-o pe femeia de 65 de ani, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă.

Ulterior, şoferul a părăsit locul accidentului, victima fiind găsită de un localnic, care a chemat ambulanţa, dar femeia nu a mai putut fi salvată, decedând în drum spre spital.

În acest moment şoferul este anchetat pentru comiterea a trei infracţiuni: ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu deţine permis de conducere de nicio categorie, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.