Poliţiştii sunt alături de copii în cadrul „Zilelor Educaţiei Rutiere”

Educatie

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Compartimentului de Proximitate au organizat noi acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în rândul celor mai mici participanţi la traficul rutier, în contextul „Zilelor Educaţiei Rutiere” în şcoli şi grădiniţe, manifestare aflată la prima ediţie.

Grădiniţa „Magic Kids” a fost gazda întâlnirii dintre poliţişti şi copii. Poliţiştii au testat cunoştinţele micuţilor privind regulile de circulaţie, venind însă şi cu informaţii noi, menite să completeze buna educaţie rutieră pe care aceştia au primit-o deja de la părinţi, dar şi de la educatoare.

Copiilor li s-au explicat într-un mod accesibil vârstei lor necesitatea cunoaşterii, şi mai cu seamă a respectării regulilor de circulaţie, precum şi comportamentul pe care cei mici ar trebui să-l adopte în calitatea lor de pietoni, pasageri ori biciclişti. Poliţiştii au insistat asupra necesităţii de a purta centura de siguranţa şi dispozitivele speciale pentru copii, subliniind faptul că acestea sunt concepute pentru a apăra viaţa pasagerilor, de purtarea acestora depinzând consecinţele unui posibil accident rutier.

O altă acţiune preventivă a avut loc la Şcoala Generală „Grigore Moisil”, unde cei 26 de copii ai clasei I B au aşteptat cu emoţii şi interes întâlnirea cu poliţiştii.

Întâlnirea a fost una deosebit de interactivă, micii elevi dorind să-şi demonstreze cunoştinţele rutiere bogate dobândite până în prezent. Totodată aceştia au recunoscut atât în propriul comportament în trafic, cât şi în cel al apropiaţilor lor, anumite greşeli pe care le fac, cum ar fi nepurtarea centurii, deranjarea şoferului ori mersul cu bicicleta pe trotuare. Au promis însă că vor încerca să corecteze aceste manifestări, întâlnirea cu poliţiştii ajutându-i să înţeleagă mai bine rostul regulilor de circulaţie.

Acţiunile de acest gen vor continua în zilele următoare, reducerea riscului de victimizare a copiilor în traficul rutier fiind o prioritate a poliţiştilor sătmăreni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.