Centura de ocolire în continuare o prioritate pentru autorități

sosea-ocolire
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a cerut firmei Search Corporation care se ocupă cu revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate pentru proiectul Șoselei de centură a municipiului Satu Mare să finalizeze cât mai repede documentațiile tehnico-economice pentru ca lucrarea să poată fi scoasă la licitație. Un reprezentant al firmei Search Corporation a fost prezent azi la Satu Mare și a avut o întâlnire cu conducerile Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Satu Mare și Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, precum și cu specialiști din cadrul celor trei instituții.

”Va trebui să terminați cât mai repede documentația, aveți tot sprijinul Consiliului Județean, Primăriei, OCPI, dar să știți că așteptările sunt mari. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România intenționează să scoată la licitație în luna februarie execuția centurilor de ocolire a mai multor orașe, inclusiv Satu Mare, astfel că documentația trebuie finalizată foarte repede”, a declarat Adrian Ștef.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a afirmat că Search Corporation trebuie să clarifice și situația juridică a terenurilor de pe traseul Centurii în vederea derulării procedurilor legale pentru execuția lucrărilor. Radu Roca a dat asigurări că specialiștii Primăriei vor da tot sprijinul firmei Search Corporation pentru ca studiul de fezabilitate să fie gata la timp.

În data de 24.11.2012, CNADR a publicat pe SEAP anunțul de intenție în care se specifica că va începe procedura de adjudecare pentru contractul de lucrări la ”Varianta de ocolire Satu Mare”. Începerea procedurii de adjudecare, având în vedere că obiectivul de investiții se finanțează din fonduri europene, reprezintă elaborarea documentației de atribuire și revizuirea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru lansarea licitației de lucrări propriu-zise.

Termenul de începere a procedurii de adjudecare a fost devansat și în această perioadă a fost semnat în data de 27.12.2012 contractul pentru elaborarea documentației de atribuire și revizuirea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic și se estimează că în luna ianuarie 2013 se va finaliza acest contract.

În luna februarie 2013 va fi publicat anunțul de participare în vederea depunerii ofertelor pentru licitația de lucrări ”Varianta de ocolire Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.