Voiculescu vrea să vâneze evazioniştii cu Armata

Dan-Voiculescu

Detașarea de personal de la ministerul Apărării către cel al Finanțelor și apariția, astfel, a unor “vânători de evazioniști” pentru reducerea TVA la alimentele de bază a fost prezentată luni în ședința USL de liderul fondator al PC, Dan Voiculescu, relatează NewsIn.

Întrebat dacă USL a decis să implementeze ideea PC privind reducerea TVA la alimentele de bază, Voiculescu a precizat: “E o preocupare majoră, sperăm să devină realitate. Ministrul Agriculturii a obținut deja un aviz favorabil, sperăm să fie de acord FMI-ul. Ne luptăm de mult cu TVA-ul la produsele alimentare. Palatul Victoria nu a fost împotrivă niciodată, problema e că la buget sunt venituri insuficiente față de cheltuieli și atunci fiecare activitate trebuie restrânsă la maxim”.

Voiculescu a punctat că e greu să le demonstrezi celor de la FMI că măsura propusă de PC va micșora evaziunii fiscale. “Ideea este corectă, numai că e foarte greu de demonstrat, pentru că vorbim la prezent de timpul viitor. Dacă nu vom reuși să reducem evaziunea fiscală?”, a arătat conservatorul.

Liderul fondator al PC a adăugat că ar exista capacitatea guvernamentală pentru reducerea TVA printr-o detașare de personal în scopul supravegherii mai bune a evazioniștilor. “Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună. La ora actuală, la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detașat în interesul serviciului la Ministerul de Finanțe pentru a putea să punem cât de cât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul, nu avem suficienți oameni care să controleze evazioniștii. E o idee a mea, care cred eu că nu ar fi motive să nu se pună în aplicare. Oamenii din armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori și vânători de evazioniști”, a explicat Voiculescu.

Nu este pentru prima oară când Voiculescu face o asemenea propunere, el sugerându-i şi lui Emil Boc când era premier o asemenea soluţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.