Autorităţile sătmărene s-au întâlnit cu proprietarul hotelului Dacia

intalnire-dacia

Conform deciziei luate la întâlnirea de săptămâna trecută, prefectul Eugeniu Avram a mediat astăzi, 14 ianuarie, o discuţie între conducerea Primăriei municipiului Satu Mare şi proprietarul clădirii hotelului „Dacia”, Vasile Ţânţaş, pe tema stării în care se găseşte respectivul imobil precum şi intenţiile de viitor ale proprietarului privind lucrările la clădire, care face parte din patrimoniul arhitectonic al municipiului.

La întâlnire au fost prezenţi primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, subprefectul Cristian Sasu, specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, Direcţiei pentru Cultură, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Primăriei Satu Mare. Discuţiile au vizat aspecte de ordin juridic şi tehnic privind întregul complex arhitectonic, care include şi spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica „Dinu Lipatti”. La finalul întâlnirii s-a decis ca până la finele lunii ianuarie proprietarul imobilului să elaboreze un proiect pentru conservare în conformitate cu prevederile legale, document care va fi analizat, aprobat şi urmărit în modul de aplicare de către instituţiile abilitate. Cât priveşte viitorul clădirii nu s-a formulat de către proprietar un răspuns clar ci doar că se doreşte ori obţinerea unei finanţări pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor ori vânzarea către un potenţial cumpărător. Prefectul Eugeniu Avram a dorit să sublinieze că toate demersurile legate de clădirea hotelului „Dacia” sunt motivate de dorinţa de a salva un monument de mare valoare arhitecturală dar şi păstrarea unei imagini de referinţă pentru municipiul Satu Mare.

 

5 Comentarii la "Autorităţile sătmărene s-au întâlnit cu proprietarul hotelului Dacia"

 1. BIGGY   14 ianuarie 2013 at 6:59 pm

  ar trebui luat inapoi de la ciobanii astia portocalii ca si-au batut joc destul!

  Răspunde
 2. Jancsi   14 ianuarie 2013 at 9:24 pm

  jalnic!

  Răspunde
 3. Gicu   15 ianuarie 2013 at 8:27 am

  Primaria ar trebui sa-i tina numa in amenzi pentru stricarea aspectului orasului iar Directia de cultura la fel.

  Răspunde
 4. Calin   15 ianuarie 2013 at 8:32 am

  Ce directie de cultura Gicule? Pai tu nu vezi ca Vulturescu sta ca porcu-n cucuruzi pe chestii mult mai minore. Doar nu te astepti de la el sa-l amendeze pe tantas?

  Răspunde
 5. Gil   15 ianuarie 2013 at 8:47 am

  Apai numa pentru o intalnire nu mai era cazul sa se deranjeze. Pe Tantas daca nu il iau oleaca mai tare nu o sa obtina nimic de la el.

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.