Amendă pentru montarea becurilor ornamentale pe Monumentul Ostaşului Român din Carei

monument-carei

Iacătă că totuși presa mai valorează încă ceva în lumea strâmbă în care trăim. În urma materialelor apărute în ziarele Sătmăreanul și Buletin de Carei referitoare la amplasarea iluminatului ornamental cu prilejul sărbătorilor de iarnă pe Monumentul Ostaşului Român din municipiul Carei, prefectul Eugeniu Avram a solicitat instituţiilor abilitate să verifice legalitatea acestei acţiuni.

“Din informarea primită din partea Direcţiei pentru Cultură a reieşit că nu a fost profanat monumentul însă au fost încălcate dispoziţiile Legii nr. 422/2001. În urma verificărilor efectuate pe teren de poliţiştii careieni s-a stabilit că firma care a amplasat ghirlandele luminoase pe monumentul din Carei a încălcat art. 55, alin. 1, litera b din Legea privind protejarea monumentelor istorice, reprezentantul legal al firmei fiind sancţionat contravenţional pentru că nu a solicitat avizele legale pentru montarea acelor becuri pe monument.” ne informează Prefectura Satu Mare prin intermediul unui comunicat de presă.

Vom reveni cu detalii.

4 Comentarii la "Amendă pentru montarea becurilor ornamentale pe Monumentul Ostaşului Român din Carei"

  1. Pingback: Vulturescu insistă că e ok să agățăm chinezării pe monumentele istorice | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.