Primarii care nu măresc taxele locale nu vor primi cei 16% de la bugetul de stat

victor-ponta

Premierul Victor Ponta a avertizat miercuri, în şedinţa de guvern, că primăriile care aleg să nu mărească taxele locale cu 16% nu vor primi bani de la bugetul de stat, ca până acum, precizând totodată că “indexarea doar cu rata inflaţiei e un lucru normal care s-a înfăptuit întotdeauna”, relateaza NewsIn.

“Cei 16% pe care unii primari vor să-i încaseze merg în bugetul primăriei. Dacă nu se măresc taxele, nici nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat. (…) E într-adevăr autonomie locală”, a declarat primul ministru, precizând că măsura nu se va aplica doar în cazul primarului de la Cluj Emil Boc, că este în opoziţie, ci şi în cazul primarilor USL.

“Dacă le ajung banii din 2012 e foarte bine şi probabil sunt câteva comunităţi mai bogate. Dacă nu, însă, indexarea doar cu rata inflaţiei e un lucru normal care s-a înfăptuit întotdeauna”, a explicat Victor Ponta.

Şeful Executivului a anunţat că în şedinţa de miercuri va fi adoptată odonanța simplă privind taxele locale. “Sper să terminăm această dispută sau neînțelegere și lucrurile să fie foarte clare: prin decizia autorităților locale taxele locale fie rămân la nivelul din 2012, ori se măresc cu rata inflației pe ultimii trei ani (16,05%, n.r.). Decizia aparține primarului și Consiliului Local”, a mai arătat Victor Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.