57 de cazuri de trichineloză depistate în ultima săptămână în judeţ de către medicii veterinari

trichineloza

În perioada 28 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au efectuat un număr de 16 acţiuni de control la unităţile şi gospodăriile populaţiei. Cu această ocazie au fost verificate: depozitele alimentare, unităţile de alimentaţie publică, cantinele, unităţile de vânzare cu amănuntul, pieţele agroalimentare, brutăriile, laboratoarele de cofetărie, unităţile de ambalare, produsele de origine non-animală, unităţile de procesare a cărnii, unităţile de procesare a laptelui, etc.

Aşa cum reiese din evidenţele instituţiei, în cursul lunii decembrie 2012, pe raza judeţului nostru, au fost depistate în urma examenelor tichineloscopice, un număr de 57 de cazuri pozitive, din care în această săptămînă (începând din 31 decembrie 2012), au fost depistate trei capete suine cu trichineloză, în localităţile Botiz, Racşa şi Homorodu de Sus. Cantitatea de 392 Kg carne, în valoare de 3.724 lei a fost confiscată şi dirijată spre incinerare.

Potrivit celor declarate de directorul executiv al DSVSA Satu Mare, dr. Corneliu Ceică, examenele trichineloscopice în judeţul Satu Mare se efectuează în continuare la cererea cetăţenilor şi în anul 2013, la Circumscripţiile Sanitare – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din: Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad, după un program afişat la sediul acestora sau comunicat săptămânal, prin mass-media locală, precum şi de către medicii veterinari de liberă practică de la Circumscripțiile Sanitare Veterinare concesionate din: Ardud, Batarci, Botiz, Lazuri, Apa, Săcăşeni, Santău, Tiream, Foieni, Păuleşti, Culciu, Homorodu de Jos, Valea Vinului, Supuru de Jos, Beltiug, Acâş, Satu Mare, Negreşti-Oaş, Vama, Livada, Halmeu, Medieşu Aurit şi SC Tera Urda SRL Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.