România va avea 8 regiuni

regiuni-romania

Primul ministru Victor Ponta a anunțat în această seară la RTV că România va avea 8 regiuni. Premierul a precizat că este o primă propunere și că actualele consilii județene nu vor fi desființate, dar vor transfera o parte din atribuții către noile entități: „Și Guvernul și consiliile județene vor transfera către Regiuni atribuții”!

Potrivit lui Victor Ponta Regiunile vor fi personalități juridice și vor putea angaja credite și lua decizii. Premierul a precizat că el va propune un sistem de alegere indirectă a șefului Regiunii: „Un sistem de alegere indirectă. Toți consilierii județeni și primarii din acea -regiune se reunesc într-o sală sală și își aleg șeful!”.

„Regiunile vor avea dreptul sa acceseze fonduri europene si sa contracteze credite in mod direct”, a mai spus premierul. El a mai precizat că e vorba doar de o propunere și că totul va fi discutat cu partidele și societeatea civilă.

pesurse.ro

2 Comentarii la "România va avea 8 regiuni"

  1. Valhalla Asgard   5 septembrie 2013 at 6:45 pm

    Această decizie luată de românii din Bihor si Satu Mare, contra enclavizării ungurimii, este o lovitură grea dată separatismului, izolaţionismului, segregaţionismului unguresc din România, instigat şi susţinut de budapesta ! Este o lovitură grea dată anti-românismului din Transilvania ! Felicitări !

    Răspunde
  2. Atentie Romani !!!!!   5 septembrie 2013 at 6:47 pm

    har-cov-mures + partium sau obsesia bolnava a ungurilor. viktor orban, incoloneaza ungurii din Romania sub sloganul: “AUTONOMIA, SINGURA SOLUTIE ACCEPTABILA !

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.