Şase persoane rănite în cinci accidente

smurd

La acest final de săptămână au fost înregistrate în judeţ cinci evenimente rutiere în urma cărora o persoană a suferit leziuni uşoare, iar alte cinci, printre care şi un băieţel de 4 ani, au fost rănite uşor.

Accidentul grav s-a produs în localitatea Decebal, sâmbătă, 22 decembrie, după ora 20.00. Poliţiştii Serviciului Rutier, ce au efectuat cercetarea la faţa locului în acest caz, au stabilit că Zsolt G., de 35 de ani, din Andrid, conducând autoturismul pe DN 19, l-a accidentat grav pe Francisc V., de 52 de ani, din Decebal, care a traversat strada prin loc nepermis.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând că nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

Alţi cinci sătmăreni au fost victime ale unor evenimente rutiere, suferind leziuni uşoare. La intersecţia străzilor Dariu Pop şi Bolintineanu, din municipiu, un băieţel de numai 4 ani, din Satu Mare, a fost accidentat de autoturismul condus de Petru B., de 57 de ani, în timp ce traversa strada, însoţit de mama şi bunica sa, pe trecerea de pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj.

Un alt pieton, tot minor, de 15 ani, care circula pe partea carosabilă, pe strada Târnavei, a fost accidentat uşor de autoturismul condus de Vasile P., de 33 de ani, din Satu Mare. Şoferul a părăsit însă locul faptei, fără a avea încuviinţarea Poliţiei.

Alte două pasagere dintr-un autoturism, o minoră de 15 ani şi o femeie de 39 de ani, ambele din Nadişu Hododului, au suferit leziuni uşoare în urma unui accident produs pe Bulevardul Lucian Blaga din municipiu. Sandor O., de 42 de ani, din Lazuri, aflat la volanul unui microbuz, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure corespunzător, intrând în coliziune cu autoturismul condus de Ananie T., de 39 de ani, din Hodod, în care se aflau cele două pasagere ce au fost rănite uşor. De altfel, din cercetările efectuate în cauză de către poliţiştii Biroului Rutier a rezultat că şi şoferul de 39 de ani, se angajase în depăşirea microbuzului în mod neregulamentar, încălcând marcajul simplu continuu.

Şi o localnică de 40 de ani, din Târşolţ, a fost rănită uşor, după ce parbrizul autoturismului în care se afla, s-a spart, fiind lovit de o bucată de gheaţă ce s-a desprins de pe o semiremorcă. Acest caz este anchetat de poliţiştii rutieri din Negreşti-Oaş, care au stabilit că ansamblul format din autoutilitara ce tracta semiremorca, a fost condus pe strada Principala din Târşolţ, de Mihai J., de 41 de ani. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării leziunilor victimei se va proceda la încadrarea juridică a faptei şi la antrenarea răspunderii penale în acest caz.

Niciunul dintre şoferii autovehiculelor implicate în aceste accidente de circulaţie nu consumaseră alcool înainte de a urca la volan, după cum a rezultat în urma testărilor cu aparatul etilotest efectuate de poliţişti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.