Scandal pe tema schimbărilor de ultim moment din Guvern

guvernul_romaniei

UPDATE 5: Audierile au fost amanate pana la noi ordine!
UPDATE 4: Sedinta USL s-a suspendat. Premierul Ponta si Liviu Dragnea au parasit pentru moment parlamentul.
UPDATE3: Surse din cadrul USL sustin ca sunt sanse foarete mari ca audierile ministrilor desemnati sa nu mai aiba loc in seara asta.
UPDATE2: Surse din cadrul PNL sustin ca premierul ar dori printr-o OUG sa ia din ograda liberala ANAF, Prefecturile si CNADNR-ul. Prefecturile ar merge in subordinea lui Dragnea, iar celalalte doua in coordonarea premierului.
UPDATE1: Relu Fenechiu ameninta ca renunta la portofoliul Transporturilor.

Liberalii s-au reunit de urgenţă în şedinţa Biroului Politic Central pentru a discuta despre modificările de ultim moment produse în lista membrilor Guvernului. Liderii PNL sunt nemulţumiţi că 3 miniştri cu portofoliu au fost transformaţi în miniştri delegaţi, fiindu-le astfel limitate atribuţiiile.
Aceştia doresc încheierea unui protocol în care să fie stabilite clar atribuţiile fiecărui portofoliu, existând temeri că mare parte din atribuţii vor fi preluate de către premier sau miniştrii PSD prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă. În acest sens, i s-a dat mandat preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să poarte negocieri cu premierul Victor Ponta, pentru că în caz contrar parlamentarii PNL nu vor intra in comisii pentru audierea ministrilor.

 

pesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.