Din 21 decembrie până pe 3 ianuarie, gratuitate la parcări în municipiul Satu Mare

cons-locsm3cons-locsm2cons-locsm1
Ca un cadou de sărbători pentru sătmăreni din partea municipalităţii, în perioada 21 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013, toate parcările din municipiu vor putea fi ocupate în mod gratuit. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, în cadrul şedinţei ordinare de astăzi, 20 decembrie, a Consiliului Local Satu Mare.
La începutul şedinţei consilierii locali au fost colindaţi de către corul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare. Colindătorii le-au urat aleşilor locali sărbători fericite şi un an nou plin de reuşite.

Revenind la şedinţă, primarul a declarat că în 2013 nu se va emite niciun abonament gratuit la parcări. „Anul trecut s-au făcut o serie de abuzuri cu aceste tichete. Au fost tipărite 900 de tichete gratuite însă, pe piaţă au ajuns mii de bilete false şi eu nu mai vreau ca în 2013 să ajungem în asemenea situaţii. Fiecare instituţie să-şi aloce bani pentru cumpărarea acestor tichete de parcare”, a declarat Dorel Coica.

În cadrul aceleiaşi şedinţe edilul-şef al municipiului Satu Mare a declarat că în anul ce vine „nu vom creşte cu niciun leu taxele şi impozitele locale. Ştim bine cu toţii că municipiul Satu Mare a avut un nivel de impozitare destul de ridicat comparativ cu alte municipii”.

Totodată, consilierii locali au votat rectificarea bugetului municipiului dar şi proiectul de hotărâre cu privire la preluarea de la judeţ a imobilului de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 5, în vederea construirii noii Biblioteci Judeţene.
|
De asemenea, consilierii şi-au dat votul pentru încheierea unui contract cu prof. dr. Viorel Tănăsescu, specialist în domeniul dreptului comercial în vederea emiterii unei opinii cu privire la procesul dintre Apaserv şi firma ungară, Keviep.

Potrivit celor declarate de directorul SC Apaserv SA Satu Mare, Ioan Leitner, firma din Ungaria a avut o întârziere de un an şi două luni la executarea unei lucrări, drept pentru care s-au calculat penalităţi în valoare de 1,5 milioane de euro, sumă care nu a fost achitată. Însă, firma Keviep cere 700.000 euro pentru lucrări care au fost raportate dar nu au fost executate. Potrivit lui Leitner, procesul dintre Apaserv şi firma din Ungaria va avea loc în cursul lunii ianuarie la Paris, la Curtea Internaţională de Arbitraj. „Noi am cerut expertiza profesorului Tănăsescu, deoarece aceasta ne-ar ajuta mult în cadrul procesului”, a declarat Leitner. Mai trebuie spus că firma din Ungaria avea un contract în valoare totală de 5 milioane de euro cu Apaserv, în vederea extinderii reţelei de apă-canal, în cadrul unui proiect european.

 

3 Comentarii la "Din 21 decembrie până pe 3 ianuarie, gratuitate la parcări în municipiul Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.