“De Crăciun, fii mai bun !”

copii1copii2copii3
Printre primele persoane care au răspuns pozitiv apelului la solidaritate lansat de Asociaţia “Stea” în cadrul campaniei “De Crăciun, fii mai bun !” se numără peste 200 de copii din Mădăras. Aceştia sunt preşcolari şi elevi care, sub îndrumarea cadrelor didactice de la grădiniţa şi şcoala din localitate s-au implicat pentru a realiza o amplă acţiune de strângere de fonduri şi donaţii pentru copiii şi tinerii străzii.

Ei au realizat afişe pe care le-au postat în localitate informându-şi părinţii şi cunoscuţii despre această acţiune, iar timp de o săptămână au confecţionat obiecte decorative de sărbători care au fost apoi puse în vânzare în cadrul acţiunii de strângere de fonduri sau au fost oferite donatorilor.

Punctul culminant al acesti acţiuni a fost realizarea, în cursul zilei de marţi, 18 decembrie, a unui moment artistic pe tema sărbătorilor de iarnă la care a fost prezent şi un grup de copii ai străzii care frecventează Centrul de zi al Asociaţiei “Stea”. Aceştia au primit darurile pe care le-au pregătit cei peste 200 de preşcolari şi elevi din Mădăras împreună cu familiile lor, constând în pachete cu haine, jucării şi alimente.

De asemenea, prin acţiunea de strângere de fonduri a fost colectată suma de 130 de lei din care se vor achiziţiona cele necesare pentru a completa mesele festive organizate la Centrul de zi în perioada sărbătorilor, cu precădere cea din data de 27 decembrie, cu ocazia spectacolului la care copiii şi tinerii străzii speră să aibă alături cât mai multe persoane din comunitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.