Alege viaţa! Respectă regulile de circulaţie, pentru o vacanţă în siguranţă!

Avertisment

În preajma Sărbătorilor de iarnă şi pentru o vacanţă în siguranţă, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, vor fi intensificate activităţile de informare în vederea prevenirii evenimentelor rutiere grave în care ar putea fi implicaţi copiii. De asemenea, în itinerariile de patrulare a efectivelor de poliţie rutieră vor fi incluse zonele frecventate de copii, adiacente drumurilor publice.

Analiza accidentelor rutiere produse în judeţul nostru, relevă faptul că în cursul acestui an patru minori şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente rutiere, alţi 32 au fost răniţi grav, iar 38 au suferit leziuni uşoare.

Cele 53 de accidente rutiere, cărora le-au căzut victime copii cu vârsta sub 18 ani, au avut drept cauze generatoare traversarea neregulamentară a străzii şi neacordarea de prioritate altor vehicule ori pietonilor.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră recomandă celor mici:

– Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

– Să nu se deplaseze cu patinele sau cu sania pe partea carosabilă a drumurilor publice!

– După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.