Proiect trasfrontalier încheiat cu succes de către pompieri

proiect2
Proiect1

Centrul Multicultural „Poesis” din Satu Mare a găzduit astăzi, 18 decembrie, conferinţa de închidere a proiectului transfrontalier „Realizarea sistemului informaţional hidrometeorologic de monitorizare a apelor şi incendiilor în vederea excluderii comune a riscurilor”. Proiectul a avut ca parteneri Direcţia de Apărare Împotriva Catastrofelor a judeţului Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria), Direcţia Apelor Tisa Superioară (Ungaria) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 05.01.2011 – 31.12.2012 şi a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Valoarea proiectului a fost de 1.670.559,4 euro.

Obiectivul general şi cel pe termen lung al proiectului sunt amenajarea resurselor naturale, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de siguranţă a populaţiei pe o arie însemnată a zonei transfrontaliere româno-maghiare, precum şi informarea mai bună, mai rapidă şi mai clară a populaţiei din zona de frontieră în legătură cu situaţiile de urgenţă, în special în cazul inundaţiilor.

Prin realizarea proiectului s-a creat o legătură inter-comunicaţională, care întăreşte cooperarea transfrontalieră în zonă. De asemenea, s-a intensificat cooperarea interinstituţională în scopul diminuării efectelor generate de situaţiile de urgenţă transfrontaliere, în vederea protejării resurselor naturale şi bunurilor materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.