A fost aşezată piatra de temelie a unei noi hale a fabricii ContiTech din Carei

contitech
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, a participat astăzi, 17 decembrie, la punerea pietrei de temelie a unei noi hale de sculărie a fabricii ContiTech din Carei. Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane de euro, iar hala va avea o suprafaţă de 1.060 metri pătraţi. În această nouă unitate vor lucra 50 de persoane, dintre care 30 vor fi angajați pe parcursul anului 2013.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu din nou prezent, astăzi, la ContiTech Carei, la punerea pietrei de temelie a unei noi investiții. Este lăudabil că recent ați inaugurat noua hală de producție, iar acum demarați o nouă investiție. Glumind, aș putea spune că este un ritm similar cu cel pe care l-am impus și noi, CJ Satu Mare, la Spitalul Județean, unde după cum știți investițiile se derulează cu rapiditate.

Este remarcabil că în această perioadă destul de grea, ContiTech investește la Carei, aduce plus valoarea județului, crează noi locuri de muncă. Voi susţine astfel de proiecte cu inima deschisă. Este şi datoria autorităţilor locale să creeze condiţiile necesare pentru ca astfel de investiţii să se dezvolte, să crească, să creeze un climat cât mai favorabil. Consecinţele se văd imediat: apar locuri de muncă bine plătite, iar generaţiile tinere se pot realiza profesional, aici, acasă, în județul Satu Mare.

Vă asigur că și eforturile noastre, ale administrației publice locale, sunt canalizate spre atragerea de investiții în județ, prin modernizarea infrastructurii. Cunoașteti desigur proiectul nostru privind dezvoltarea Aeroportului Satu Mare, în valoare de nu mai puțin de 15 milioane de euro, dar și cele privind modernizarea infrastructurii rutiere.
ContiTech este cel mai mare investitor și cel mai mare angajator din zona Careiului, este un partener serios şi strategic al CJ Satu Mare. Apreciez și implicarea socială a companiei, unele din proiecte fiind derulate așa cum se știe în parteneriat cu CJ.

Compania ContiTech este un brand consacrat, profesionist şi recunoscut în lume. Încă o dată, apreciind efortul pe care toţi îl faceţi aici, vă asigur de sprijinul CJ pentru tot ce înseamnă investiţii şi modernizarea infrastructurii. În încheiere vreau să mulţumesc conducerii fabricii ContiTech pentru decizia pe care au luat-o, de a investii în județul Satu Mare, pentru contribuţia deosebită pe care o au la dezvoltarea economiei județului nostru”, a declarat Adrian Ştef.

„Această investiţie a fost necesară în primul rând, datorită creşterii numărului comenzilor, care implicit înseamnă și o creștere semnificativă a necesarului de scule și dispozitive cerute pentru fabricarea furtunurilor. Noua unitate va avea 1.060 metri pătrați și își va desfășura activitatea la două nivele”, a declarat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Carei.
Sculăria fabricii ContiTech își desfășoară în prezent activitatea în Satu Mare, într-o hală închiriată, unde se produc și se repară scule și dispozitive necesare în procesul de producție. Noua investiție a fost preconizată de mai multă vreme, deoarece actuala sculărie are în prezent o capacitate limitată privind volumul producției, fapt ce a obligat societatea la achiziționarea parțială a sculelor de la terți furnizori. Acest factor, coroborat cu lansarea de noi articole și cu creșterea semnificativă a volumului comenzilor datorată punerii în funcțiune a halei III, a făcut necesară această investiție. Noua sculărie va produce pe lângă întreaga cantitate de dornuri de vulcanizare, și dispozitive de măsurare și de montaj. Pentru toate acestea sculăria își va dezvolta un sector propriu de proiectare și va fi dotată cu mașini unelte cu comandă numerică, sisteme moderne de măsurare în 3D etc.

Evenimentul i-a adus împreună pe reprezentanţii echipei manageriale ContiTech Carei şi pe reprezentanţii autorităţilor locale: Eugen Kovacs, primarul oraşului Carei, Adrian Ștef, preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.