Sărbătorile de iarnă la Penitenciarul din Satu Mare

penitenciar

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru toţi. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei şi a veseliei în care trăim emoţia naşterii Domnului Isus Hristos, alături de cei dragi. Persoanele private de libertate resimt şi mai acut, în această perioadă, lipsa familiei, motiv pentru care se organizează o mulţime de activităţi destinate menţinerii unei vieţi active.

În acest context, Penitenciarul Satu Mare organizează, în perioada sfintelor sărbători de iarnă o serie de evenimente în care vor fi incluse majoritatea persoanelor private de libertate aflate în custodia unităţii. Organizarea acestor activităţi, precum şi cele care se vor desfăşura pâna la finele sărbătorilor de iarnă, au ca scop aducerea în rândul persoanelor private de libertate a sentimentului de bucurie şi a atmosferei calde pe care le creează colindele şi tradiţiile de sărbători.

Astfel, în data de 18 decembrie, pentru a însufleţi atmosfera de Crăciun va avea loc în sala de sport şi în Capela unităţii împodobirea bradului de Crăciun de către persoanele private de libertate. Tot în data de 18 decembrie, se va desfăşura acţiunea organizată în coloborare cu Clubul „ROTARACT”, acţiune constând în întâlnire între persoane private de libertate şi copii acestora.

În data de 20 decembrie, persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Satu Mare vor oferi cadouri copiilor sau asistaţilor sociali de la „Adăpostul de Noapte Satu Mare”.

Tot în cadrul activităţilor organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în perioada 17-21 decembrie vor avea loc competiţii sportive sub egida „Cupa Moş Crăciun” la tenis de masă.

În data de 20 decembrie, începând cu ora 10.00, Corul Colegiului Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare va susţine în Capela unităţii un concert de colinde pentru persoanele private de libertate, iar în data de 21 decembrie, Corul Penitenciarului Satu Mare în colaborare cu Serviciul Umanitar pentru Penitenciare va oferi celorlalte persoane private de libertate în Capela unităţii un spectacol de Crăciun.
Totodată, în perioada 25 decembrie 2012 – 1 ianuarie 2013, preotul capelan al Penitenciarului va oficia în Capela unităţii slujbele religioase specifice Sărbătorilor de iarnă.

Planul de activităţi organizate face parte din „Proiectul de Crăciun”, acţiunile fiind organizate de Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare în colaborare cu partenerii tradiţionali.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.