Municipiul Satu Mare trebuie curăţat de afişe şi bannere electorale până lunea viitoare

dorel-coica
În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 12 decembrie, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica a ţinut să mulţumească formaţiunilor politice şi candidaţilor care au respectat afişajul electoral pe parcursul campaniei pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

„Mulţumesc partidelor şi alianţelor politice care pe parcursul campaniei electorale au respectat afişajul electoral. Mulţumesc USL-ului, UDMR-ului, PP-DD-ului şi mai puţin ARD-ului care, oricum, nu mai există”, a declarat edilul-şef al municipiului Satu Mare. Totodată, primarul transmite turor formaţiunilor politice care au avut candidaţi la parlamentare ca până luni, 17 decembrie, la ora 12.00, să fie dat jos toate bannerele şi afişele electorale. „Celora care nu vor respecta acest termen vreau să le spun că, va face curăţenie Primăria şi le vom trimite facturile aferente”, a declarat primarul.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Dorel Coica a făcut referire şi la evenimentele organizate de către instituţia pe care o conduce în perioada imediat următoare. Astfel, în intervalul 20-23 decembrie, în Parcul Central din Piaţa Libertăţii se va organiza „Târgul Moşului”. Cu această ocazie, aleile dinspre statuia lui Vasile Lucaciu înspre Hotelul „Dacia” vor fi ocupate de comercianţii care vor vinde produse tradiţionale. De asemenea, pe platoul din faţa statuii lui Lucaciu, în fiecare seară, timp de o oră se vor cânta colinde. „În timp ce se va colinda vom avea un Moş care, ajutat de un spiriduş şi de renul deja amplasat în acea locaţie va asculta dorinţele copiilor”, a declarat Coica.

În ceea ce priveşte patinoarul, acesta va fi amplasat pe platoul din faţa Muzeului Judeţean Satu Mare având în vedere că în Piaţa 25 Octombrie vor avea loc diverse spectacole specifice sărbătorilor de iarnă. Astfel, în noaptea de Revelion, în intervalul orar 22.00-01.00, vor avea loc o serie de concerte urmate de focul de artificii.

Totodată, în zilele de 20 şi 21 decembrie, Primăria, Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului vor primi colindători de la diverse şcoli dar şi ansambluri folclorice care şi-au anunţat dorinţa de a duce vestea naşterii Mântuitorului în Palatul Administrativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.