Cod galben de zăpadă şi vânt puternic, în duminica alegerilor

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va emite vineri după-amiază o atenţionare cod galben de precipitaţii pentru intervalul sâmbătă ora 18.00 – duminică ora 21.00, a anunţat vineri directorul ANM, Ion Sandu.

El a spus că în zonele de sud-vest, vest, centru, nord, inclusiv în nordul Moldovei, vor cădea precipitaţii sub formă de zăpadă, iar în partea de sud-vest acestea vor fi asociate şi cu vânt. În restul ţării – în partea de sud, sud-est şi sudul Moldovei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie.

Precipitaţiile pot ajunge la o cantitate de 25-30 de litri pe metru pătrat, a menţionat Sandu, la reuniunea comandamentului de iarnă, desfăşurată la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

„Judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Timiş, Arad şi Bihor şi zona de munte a judeţelor Dolj, Sibiu, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Suceava şi Neamţ – atenţie deosebită este posibilă să fie zăpadă asociată cu vânt”, a spus Ion Sandu, potrivit Agerpres. El a precizat că ANM ar putea prelungi duminică seara atenţionarea numai pentru partea de est a ţării.

ANM va face noi estimări ale vremii sâmbătă, dar prognoza de vineri indică faptul că duminică, între ora 8.00 şi 14.00 vor fi precipitaţii în toată ţara.

Comentarii

comentarii

Scrie un comentariu