A fost inaugurat Centrul Judeţean de Excelenţă de la Eminescu


Astăzi, 6 decembrie, a avut loc inaugurarea Centrului Judeţean de Exceleţă care îşi are sediul la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare. Evenimentul a avut loc în sala festivă a instituţiei de învăţământ cu începere de la ora 14.30.

La festivitatea de inaugurare au participat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 2, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Stelian Fedorca, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Roman, inspectorul general adjunct, Viorel Solschi, profesori şi elevi ai colegiului.

În luările de cuvânt oficialităţile şi-au exprimat tot sprijinul în vederea desfăşurării în condiţii optime a învăţământului la nivelul Centrului de Excelenţă din Satu Mare.

Elevii care vor participa la cursurile acestui centru au un singur ţel şi anume, performanţa. În cadrul centrului vor funcţiona un număr de 18 grupe, în funcţie de vârstă şi disciplina de studiu. Potrivit celor declarate de Mariana Roman au fost selectate un număr de şapte discipline la care elevii sătmăreni au performat în cadrul olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Fiecare grupă are între 7 şi 15 elevi care vor fi pregătiţi de 37 de cadre didactice. Mai trebuie precizat că din cei 280 de elevi care au dorit să urmeze cursurile centrului, au fost selectaţi 149.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.