Lucrările la reţelele de apă şi canalizare din Negreşti-Oaş vor începe la primăvară

Ca urmare a unor informaţii false vehiculate în spaţiul public în legătură cu investiţiile care vor fi realizate în domeniul apei şi canalizării în oraşul Negreşti-Oaş în următorii ani, conducerea Primăriei oraşului Negreşti-Oaş face următoarele precizări:

– Proiectul intitulat „Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în județul Satu Mare”, care include şi investiţii în valoare de 14,4 milioane de euro fără TVA pentru oraşul Negreşti-Oaş, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, se află în stadiul de întocmire a documentaţiilor tehnice şi a documentaţiilor pentru licitaţie.

– Lucrările efective la reţelele de apă şi canalizare, la Uzina de apă şi la Staţia de epurare vor începe în primăvara anului 2013, iar termenul final de execuţie a lucrărilor este prevăzut pentru anul 2015.

– În paralel, operatorul judeţean de apă, SC Apaserv SA, va efectua din fonduri proprii contorizarea tuturor locuinţelor şi gospodăriilor din Negreşti-Oaş, ceea ce va duce la limitarea pierderilor de apă şi la diminuarea costurilor suportate de populaţie. De asemenea, SC Apaserv SA şi-a asumat obligaţia de a realiza din fonduri proprii şi alte lucrări la reţelele de apă şi canalizare, pe străzile care nu au fost cuprinse în acest proiect.

– Majorarea tarifelor la apă a fost prevăzută în contractul de finanţare încheiat cu Comisia Europeană, condiţia impusă pentru atragerea fondurilor europene fiind respectarea unui preţ unic pe toată aria de operare a societăţii care realizează proiectul, respectiv a operatorului judeţean de apă şi canalizare SC Apaserv SA. Consultanţii au calculat majorarea tarifelor în funcţie de sustenabilitatea populaţiei, având în vedere acoperirea costurilor de operare, inclusiv faptul că pentru a obţine finanţarea operatorul SC Apaserv SA a contractat un credit suplimentar de 8 milioane de euro.

– După finalizarea investiţiilor, peste 90 sută dintre locuinţele şi gospodăriile din oraşul Negreşti-Oaş vor fi conectate la reţelele de apă şi canalizare, iar calitatea şi presiunea apei va creşte considerabil.
Reamintim lista lucrărilor care vor fi executate în oraşul Negreşti-Oaş prin acest proiect:

Alimentare cu apă potabilă

o Reabilitare front de captare a apei şi a conductei de aducţiune
o Reabilitare şi extindere Staţie de Tratare apă
o Reţele magistrale de apă-5 km.
o Reabilitare reţele de apă existente 3,8 km.
o Extinderea reţelei de apă potabilă 20,4 km.

Canalizare – Epurare

o Extindere şi modernizare Staţie de Epurare-inclusiv treaptă terţiară
o Extindere canalizare 20 km.
o Reabilitare canalizare existentă 1,5 km.
o Staţii de pompare – 3 buc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.