Cupa „1 Decembrie” la baschet

Echipa Liceului cu Program Sportiv la băieţi şi cea a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, la fete, au câştigat prima ediţie a Cupei „1 Decembrie” la baschet. Turneul la care s-au înscris un număr de 11 echipe de liceu, şapte la categoria „Băieţi” şi patru la „Fete”, a avut loc astăzi, 2 decembrie, în sala LPS de pe strada Ady Endre, cu începere de la ora 09.00. Competiţia s-a desfăşurat în cadrul „Zilei Baschetului Sătmărean”, organizată pentru prima dată în acest an.

Iniţiativa organizării acestui turneu de baschet aparţine conducerii Primăriei municipiului Satu Mare şi are ca scop atragerea tinerilor spre acest sport. Însă, potrivit celor declarate de edilul-şef al municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, prezent la competiţia de astăzi „dorim să organizăm asemenea turnee, în cadrul diferitelor ramuri sportive, odată pe lună. Prin acest demers urmărim descoperirea de noi talente şi formarea unor pepiniere la diversele ramuri sportive. De ce să aducem sportivi din străinătate când noi avem atâtea talente aici la Satu Mare?”.

Sarcina organizatorică al acestui turneu i-a revenit consilierului primarului pe teme sportive, Annemarie Părău. În continuare vă prezentăm primii trei clasaţi, atât la fete cât şi la băieţi.

La categoria „Fete”:
Locul I – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”
Locul II – Liceul cu Program Sportiv
Locul III – Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc”
La categoria „Băieţi”:
Locul I – Liceul cu Program Sportiv
Locul II – Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc”
Locul III – Colegiul Naţional „Ioan Slavici”.
De asemenea, au fost acordate şi două premii speciale. Astfel, MVP-ul turneului a fost adjudecat de Roland Pinkovai (la băieţi) elev al Liceului cu Program Sportiv şi Valentina Bolba (la fete), de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Premierea echipelor a fost făcută de primarul Dorel Coica, consilierul, Annemarie Părău, viceprimarul Radu Roca şi Diana Fleşeriu.
După premiere s-a organizat şi un concurs între galerii iar cei mai gălăcioşi s-au dovedit a fi elevii de la LPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.