Cine este “surpriza” lui Ponta din Guvern

Premierul Victor Ponta a anunţat că îl va coopta în echipa sa pe Cristian Botan, tânărul doctorand de 25 ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizează toate posturile vacante din instituţiile statului.

“Pentru inceput, vom prelua site-ul său ca pagina oficială de anunţuri privind posturile publice”, a afirmat Ponta.

Premierul a anunţat duminică, pe blogul personal, că pregăteşte un “transfer surpriză” în echipa guvernamentală, fiind vorba despre o persoană care va atrage atenţia multora şi se va alătura luni Cabinetului.

“Totul a inceput de la o scrisoare deschisa privita de unii ca repros si, de mine personal, ca o provocare. O constatare pe cat de reala, pe atat de greu, in aparenta, de combatut: angajarile „de la stat” se fac de mult prea multe ori fara ca romanii sa stie ce posturi sunt scoase la concurs si ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a le putea ocupa, dar si criteriile care stau la baza deciziei propriu-zise de angajare.

Cristian Botan nu doar ca a pus degetul pe una din ranile sistemului, dar a pus la punct si o solutie menita sa contribuie la vindecarea sa: o platforma online care aduce transparenta in acest domeniu!

Am anuntat pe blog, ieri, aceasta numire, fara sa am cea mai mica intentie de a politiza in vreun fel demersul. Am vazut prin presa ca deja s-a format si o bursa a zvonurilor, dar si interventii politice destul de inoportune. Personal, intentionam ca acest anunt sa fie indreptat pt lumea online, cea din care a venit Cristian si careia i se adreseaza! Catre tinerii care, la fel ca si Cristian, vor sa produca o schimbare in realitatile sistemului romanesc.

Eu vad anuntul de astazi ca pe o veste a normalitatii, fara nimic politic in ea. Am ales un mod mai atipic de a-l anunta pentru ca, in Romania lui 2012, normalitatea are nevoie de ceva senzational pentru a fi bagata in seama.

Un anunt care tinteste doar viitorul, ii are in vedere pe tineri si modul in care statul ar trebui sa aprecieze ideile bune. Iar acesta ar trebui sa fie un prim pas. Sunt convins ca acolo, in Romania reala si normala, care depaseste discursul politic si electoral, sunt mult mai multi tineri precum Cristian care au curajul de a spune care sunt problemele Romaniei si care au si „indrazneala” de a propune proiecte care pot schimba modul in care administratia publica, Guvernul Romaniei si noi, politicienii in general, trebuie sa interactionam cu publicul.

Referitor la scrisoarea lui Cristian Botan, atunci cand am citit-o am si spus, automat, OK, hai sa facem ceva cu proiectul publicjob.ro, sa tinem cont de ce a facut el acolo. Ne-am intalnit si am convenit sa dezvoltam ceea ce el a reusit sa faca la nivel de efort individual, astfel incat in cel mai scurt timp posibil sa vorbim despre un efort institutional care sa aduca un plus de transparenta in angajarile din sistemul public. Vom incepe aceasta colaborare si, sunt convins, vom reusi in ceea ce ne propunem!

Pentru inceput, vom prelua site-ul sau ca pagina oficiala de anunturi privind posturile publice. Ulterior, vom veni cu o dezvoltare interesanta si pe zona legislativa. Iar Cristian Botan, tanarul despre care v-am vorbit, va face parte din echipa care va avea aceasta misiune! Asa cum v-am spus, sunt convins ca va atrage atentia si va va inspira pe multi dintre voi”, a scris Ponta luni pe blogul personal.

cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.