Cum vor arata telefoanele viitorului: Mai e loc de inovatie?

Va mai aduceti aminte de telefoanele mobile din anii 80-90? De „caramizile” Motorola Dynatac, de primele Nokia, Nec-uri si Sony Ericsson? La 20 de ani distanta, telefonul mobil a devenit un adevarat computer, capabil de o experienta full-multimedia. Mai e loc de inovatie in acest domeniu? Bineinteles, spun specialistii.

Potrivit expertilor, telefoanele viitorului se vor baza pe nanotehnologie, isi vor putea schimba forma, se vor incarca prin celule fotoelectrice, vor inregistra tot ce se intampla in jurul utilizatorului si vor ajunge sa recunoasca lucruri sau chiar persoane si sa furnizeze instant informatii despre ele.

Iata cateva dintre cele mai interesante concepte.

Pocket phone


Imaginat de inventatorul turc Emir Rifat, “Poket” este un mini-telefon de 5 cm x 5 cm realizat dintr-un material touch-sensitive eco-friendly care imita hartia. Gadgetul, castigatorul al concursului Istanbul Design Week 2007, beneficiaza de 5 display-uri cu keypad-uri, 2 mini-tastaturi si un buton sensitive, plasat in centru. Telefonul se pliaza si este foarte usor de purtat si folosit. Detalii si alte imagini puteti afla de aici.

 

Nokia Morph

Chiar daca in prezent traieste mai mult din amintiri, Nokia priveste cu speranta la viitor. Unul dintre cele mai interesante concepte de telefoane lansate de producatorul finlandez este Morph. Un telefon ce foloseste nanotehnologie pentru a crea un corp flexibil si un ecran transparent, care poate fi modelat in forma in care este preferata de utilizator.

Citeste restul știrii pe dailybusiness.ro

Scrie un comentariu