Workshop pe tema dezvoltarii cooperării economice dintre Nyiregyhaza şi Satu Mare


Astăzi, 28 şi joi, 29 noiembrie, la Satu Mare se desfăşoară cel de-al doilea workshop organizat în cadrul proiectului transfrontalier „Dezvoltarea cooperării economice dintre Nyiregyhaza şi Satu Mare”. Deschiderea lucărilor a avut loc cu începere de la ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare.

La eveniment au participat reprezentantul Primăriei din Nyiregyhaza, Hagymasi Gyula, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, cei doi vicepreimari, dr. Radu Roca şi Marcela Papici respectiv, oameni de afaceri şi persoane interesate de acest proiect.

Proiectul are ca obiectiv intensificarea schimburilor între comunităţile celor două oraşe prin organizarea unor evenimente trasfrontaliere pe teme economice derulate pe parcursul unui an de implementare. Valoarea totală a proiectului este d 73.780 de euro din care, contribuţia financiară a municipiului Satu Mare este de 493 de euro, ceea ce reprezintă 2% din valoarea totală a acestuia.

De asemenea, se are în vedere crearea unei baze de date comune cu întreprinderile ce activează pe ambele părţi ale graniţei şi stabilirea unei relaţii de comunicare între mediile economice ale celor două municipii. Totodată se urmăreşte şi crearea de noi locuri de muncă, respectând principiile dezvoltării durabile şi ale protecţiei mediului.

În cadrul workshop-ului de astăzi vor prezenta lucrări directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Satu Mare („Oportunităţi de colaborare româno-maghiare”), Daniela Culic, consilierul Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare, Cristian Raţiu dar şi directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), Elisabeta Bekessy. Tot în cursul zilei de astăzi, participanţii vor efectua o vizită la parcul fotovoltaic din Chereuşa.

Seria prezentărilor continuă joi cu lucrările elaborate de conf. dr. Vasile Ciocan, de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, filiala Satu Mare, Flavia Nistor, lector universitar în cadrul Academiei Comerciale, Angelica Negru, expert în achiziţii publice după care se vor efectua vizite la câteva firme din judeţul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.