Cei doi candidaţi implicaţi în scandalul de la Burdea susţin că sunt nevinovaţi


În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 27 noiembrie, la sediul ARD, candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Sergiu Băbăşan şi Ovidiu Kalman Mureşan, neagă toate „acuzaţiile” aduse în presă la adresa lor de către primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica dar şi de către directorul Poliţiei Locale, Florian Găzdac. Mai mult decât atât, cei doi acuză organele statului de incompetenţă. Aceştia susţin că poliţiştii nu ar fi fost îmbrânciţi ci că, tocmai ei (poliţiştii) sunt cei care ar fi încălcat legea.

Cei doi candidaţi susţin că ar fi fost date jos două bannere, unul pe care era sigla ARD şi altul care ironiza USL. Însă susţin că ei, (ARD) au avut dreptul să-şi amplaseze bannerele potrivit dispoziţiei primarului municipiului Satu Mare şi a unei aprobări din partea Electrica.

Totodată, Băbăşan spune că banner-ul „buclucaş” care ironizează USL-ul va fi reamplasat în cursul zilei de astăzi, în aceeaşi locaţiei, la Burdea „dar de această dată va purta sigla ARD deoarece am înţeles că asta a fost problema. În cursul zilei de mâine vom mai amplasa un banner, apoi mai vedem”. Unde va fi amplasat acest al doilea banner, Băbăbăşan a refuzat să dea detalii în acest sens.
Nu au lipsit nici acuzaţiile la adresa presei, cei doi susţinând că jurnaliştii nu ar fi reflectat întocmai realitatea în rândurile aşternute pe hârtie.
Una peste alta, cei doi candidaţi nu au făcut altceva decât să se apere faţă de aşa-zisele „acuze” şi să pozeze în oameni „curaţi ca lacrima” şi ca victime ale unei acţiuni provocate chiar de ei.

Reîntorcându-ne la acuzele aduse la adresa ziarului nostru, Băbăşan susţine că „având în vedere articolul publicat pe pagina de internet a cotidianului dumneavoastră satmareanul.net, vă informăm că acesta cuprinde informaţii care sunt neconforme cu realitatea.
Astfel, în data de 25.11.2012, candidaţii ARD au instalat un banner care ironizează reprezentanţii USL. Instalarea acestui banner s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor Legii 35/2008 şi cu acordul Electrica. Îndepărtarea prin violenţă a mesajului electoral ARD constituie încălcări nepermise ale legii, reprezentând o îngrădire a dreptului la liberă exprimare, garantat prin articolul 10 din cadrul Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Alianţa România Dreaptă a formulat plângere penală pentru distrugere împotriva reprezentanţilor Poliţiei Locale şi va realiza toate demersurile legale pentru a se asigura că dreptul la liberă exprimare, dreptul de a alege şi a fi ales, dreptul de a informa alegătorii, va fi respectat de către USL.

Este reprobabil că, utilizând instituţiile statului, Uniunea Social Liberală instituire în Satu Mare un climat de frică, de opresiune a ideilor cu care nu este în de acord, dispunând, prin forţă şi violenţă, cenzurarea acestora”.

În luarea de cuvânt, Ovidiu Kalman Mureşan a declarat că „în data de 25.11.2012 dat fiind faptul că mi s-a solicitat să acord asistenţă juridică membrilor şi candidaţilor Alianţei România Dreaptă, drept urmare m-am deplasat în zona intersecţiei Burdea din Satu Mare, unde am constatat că reprezentanţii Poliţiei Locale au procedat la îndepărtarea şi distrugerea unui banner electoral al Alianţei România Dreaptă, sens în care în calitate de avocat am solicitat organelor de Poliţie să prezinte un document prin care se permite îndepărtarea acestui banner, banner care se afla în portbagajul autoturismului acestora. Totodată vreau să vă informez despre faptul că la data cu pricina niciun membru al Alianţei România Dreaptă nu a agresat pe nimeni, aceştia din urmă fiind în postura în care au fost agresaţi de către reprezentanţii Electrica, organele de Poliţie neluând niciun fel de măsuri în acest sens. Mai mult decât atât membrii ARD au solicitat în nenumărate rânduri prin apeluri telefonice la apel unic de urgenţă „112” prezenţa organelor de Poliţie. Vreau să vă învederez faptul că celor de la Electrica li s-a arătat şi adus la cunoştinţă aprobarea dată de către Electrica pentru amplasarea bannerelor precum şi dispoziţia primarului municipiului Satu Mare nr. 1918/05.11.2012, dispoziţia nr. 1931/07.11.2012, precum şi dispoziţia nr. 2254/22.11.2012 care se referă la stabilirea locurilor speciale pentru afişaj electoral pe teritoriu municipiului Satu Mare”.

Potrivit acestuia singura autoritate competentă în soluţionarea eventualelor sesizări cu privire la amplasarea unui afiş electoral în neconcordanţă cu dispoziţiile legale în vigoare este Biroul Electoral Central de Circumscripţie nr. 32. „Astfel, organele de Poliţie aveau datoria conform legii să vegheze la integritatea acestor afişe electorale şi nu să dispună prin reprezentanţii Electrica, îndepărtarea şi deteriorarea unui banner. Motiv pentru care în cele ce urmează ARD va formula plângere penală pentru neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu, împotriva organelor de Poliţie care nu şi-au făcut datoria”, a declarat Mureşan.

 

 

14 Comentarii la "Cei doi candidaţi implicaţi în scandalul de la Burdea susţin că sunt nevinovaţi"

 1. POPICA   27 noiembrie 2012 at 8:19 pm

  FELICTARI BABASAN SI MURESAN. AVETI TOATA SUSTINEREA SATMARENILOR. SA NU VA LASATI INTIMIDATI DE MAFIA DIN USL

  Răspunde
  • zitex   27 noiembrie 2012 at 8:28 pm

   DA, TOata admiratia si aprecierea…

   Răspunde
 2. prius   27 noiembrie 2012 at 8:36 pm

  „Învăţăturile lui Voiculescu către Ponta şi Antonescu: 1. Lăsaţi contractele să vină la mine! 2. Să nu ieşiţi de sub cuvântul meu! 3. Să vă turnaţi ca fraţii! 4. Să nu furi niciodată singur!„ supertare!!!!!

  Răspunde
 3. aprozar   27 noiembrie 2012 at 8:38 pm

  Totusi de ce l-au dat jos? Pe ce motiv? Ca nu purta sigla ARD? Cu sau fara sigla, USL-isti raman niste victime indoctrinate. Si tocmai asta exprima si acel banner. Daca nu s-ar fi atacat, nu l-ar fi dat jos. Punct.

  Răspunde
 4. DUCU   27 noiembrie 2012 at 9:35 pm

  DIN INVATATURILE LUI ,,,BASESCU..1. TAIATII TOATE SALARIILE 2.TAIATII TOATE PENSIILE 3.ADUCETII ACEST POPOR LA SAPA DE LEMN 4.STRANGEII TOT SE POATE SI VA URCATII PE ACEASTA NAVA ,,,,TITANIC,,, CU MINE CAPITAN SI HAI SA PLECAM IN CUCUBAU.

  Răspunde
 5. rita   27 noiembrie 2012 at 9:57 pm

  Capul sus, nu va lasati, nu ne lasati sa fim condusi mai departe de mafioti si de comunisti. usl-ul trebuie sa dispara, avem nevoie de oameni competenti si de calitate!!!

  Răspunde
 6. obama   27 noiembrie 2012 at 10:07 pm

  foarte tare cu banerul de la burdea aveti toata sustinerea mea, se pare ca adevarul doare daca tot vor sa-l deie jos,

  Răspunde
 7. sulex   27 noiembrie 2012 at 10:13 pm

  ii sustin si ii stimez pe acesti tineri. vad ca vor sa faca treaba. eu ii sustin si ii votez cu toti prietenii mei.

  Răspunde
 8. georgeana   27 noiembrie 2012 at 10:32 pm

  ii sustin pe acesti tineri pentru curajul si efortul pe care il depun pentru a face un bine pentru cetatenii!

  Răspunde
 9. Paul   28 noiembrie 2012 at 10:59 am

  mereu ma entuziasmez cand vad ca apar politiciani tineri ,mereu sper sa nu mai aiba nicio legatura cu clasa politica comunisto-securista si cu metodele comunisto- securiste ale politicii si politicienilor din ultima perioada ( gen Basescu ,Ungureanu , umilul si obedientul executant Boc ……si toti ceilalti) , sper ca politicienii tineri sa isi faca campanie curata ,pozitiva ,sa ma convinga sa ii votez pe ei pentru ca pot si vor sa faca altceva in politica romaneasca in afara de scandal ,circ ,manipulari…… dar ,din pacate si acesti tineri ma dezamagesc prin modul asta de campanie ,prin scandaluri si ma fac sa cred ca ,fie nu sunt lasati sa faca altceva ,fie pur si simplu ei vor sa isi imite antecesorii…. oare mai este vreo speranta pentru noi daca si tinerii fac asa ??????

  Răspunde
 10. cristi   28 noiembrie 2012 at 3:09 pm

  vad ca ARD-ul repede si-a pus oamenii sa dea comentarii:))). Mi-e sila de voi!!!!

  Răspunde
 11. Paula   28 noiembrie 2012 at 9:29 pm

  Normal ca si-au pus oamenii sa comenteze, vai de capul lor….oricum nu-i mai vrea nime

  Răspunde
 12. Mu-esan   29 noiembrie 2012 at 9:08 am

  Stiu ca sunt fraier ca candidez sunt doar un fraier ce creden in mos craciun….

  Răspunde
 13. vasile   12 februarie 2013 at 4:18 pm

  Tot partidul lu Basescu +Kalmanii lu popa Tokes(coiosu) a-ti trecut la comentarii,sunteti jalnici mai GUNOAIELOR.

  Răspunde

Scrie un comentariu