Carei: Mega-spectacol cu invitaţi de seamă de Ziua Naţională a României

Ansamblurile „Ceatăra” și „Iedera” vor susține două recitaluri de excepție cu ocazia Zilei Naționale a Românie, în spectacolul organizat la Casa Comunitară „Sf. Ladislau” (fostul Club 9 Mai) din Carei. Alături de renumitele ansambluri folclorice careiene, vor urca pe scenă membri Coralei „Armonica”, un proiect ambițios care va aduce în fața publicului un buchet de melodii patriotice și de colinde.

Invitații spectacolului festiv care va incepe de la ora 15.00 sunt Felix Gălan și Ioan Dordoi.

Felix Gălan, un interpret de muzică populară din inima Ardealului, născut la Dej în 1974, absolvent al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care a susținut sute de concerte și a participat la numeroase emisiuni televizate. Acesta declara: „Dacă mă gândesc bine, ce înseamnă un început, în ceea ce eu numesc „Muzică” şi şansa vieţii mele de a mă exprima cum ştiu eu mai sincer, atunci pot spune că debutul meu în muzică a fost la mama acasă, când ne cânta şi mă punea să cânt de mic. Nu poţi să cânţi oamenilor de dragul de a cânta, dacă nu te adresezi sincer şi dacă înainte de toate nu te framântă viaţa omului de la ţară, a celui care ţi-a dat haina populară, cu care te urci pe scenă”.

Ioan Dordoi s-a născut în Dej la 18 iulie 1972, este absolvent al Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Mihai Eminescu” Timişoara. Debutul său este legat de personalitatea profesorului Tiberiu Morariu, cel care i-a îndrumat primii paşi pe drumul cântecului la Casa Municipală de Cultură din Dej.

Este membru al Ansamblului folcloric profesionist „Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi unul dintre tinerii interpreţi ardeleni care au reuşit, prin talent şi muncă, să dăruiască bucurie publicului iubitor de cântec popular.

Intrarea la eveniment este gratuită.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.