Poliţia Locală Satu Mare va depune plângere penală împotriva scandalagiilor de la Burdea


Incidentul legat de amplasarea ilegală în cursul serii de duminică, 25 noiembrie, al unui banner negativ electoral în intersecţia de la Burdea a fost tema conferinţei de astăzi, 26 noiembrie, convocată de edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica. La întâlnirea cu jurnaliştii au mai participat şi viceprimarul Marcela Papici, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Gheorghe Avram şi directorul Poliţiei Locale, Florian Găzdac.

Primarul Sătmarului a declarat că deşi pe banner-ul respectiv nu era trecută sigla niciunui partid politic, la un moment dat în acel loc şi-au făcut apariţia Sergiu Băbăşan, Ovidiu Kalman Mureşan şi Florin Ciote, toţi trei candidaţi ai ARD Satu Mare la alegerile parlamentare „care, la un moment dat au început să bruscheze poliţiştii locali şi să le adreseze cuvinte injurioase. Pe această cale adresez o întrebare sătmărenilor: Consideraţi că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare merită susţinuţi candidaţi care nu respectă legea? Vă rog să intraţi pe site-ul Primărielei şi să răspundeţi la această întrebare”.

Edilul şef al municipiului Satu Mare a declarat că a avut o discuţie pe tema samplasării acelui banner şi cu preşedintele organizaţiei municipale a PD-L Satu Mare, Sorin Ghilea, care a spus că el personal nu are niciun amestec în aţiunea respectivă. „I-am spus domnului Ghilea, că dacă o formaţiune politică doreşte să facă anticampanie unei alte formaţiuni, atunci va trebui să dăm liber fiecărui partid să-şi afişeze asemenea bannere fără autorizaţie”.

În luarea de cuvânt, Florian Găzdac a declarat că în cele din urmă, în cursul nopţii trecute, după ora 01.15, bannerul a fost îndepărtat. „Evident, am solicitat poziţia Primăriei şi a celor de la Electrica, deoarece banner-ul a fost amplasat pe stâlpi de reţea electrică, să vedem dacă s-a emis vreo autorizaţie cu privire la acel banner. Evident, răspunsul a fost negativ. Dar mai vreau să vă spun un lucru. Sergiu Băbăşan, Ovidiu Mureşan şi Florin Ciote au exercitat presiuni asupra patrulei aflate la faţa locului pentru ca, după ce bannerul a fost dat jos argumentând că, Poliţia Locală nu ar avea niciun drept să îndepărteze banner-ul. Între timp, banner-ul a fost reamplasat dar ulterior a fost dat jos de către cei de la Electrica. În prezent se instrumentează cazul şi se adună probe”, a declarat Găzdac. Mai mult decât atât, Dorel Coica a declarat că Poliţia Locală va depune plângere penală împotriva lui Sergiu Băbăşan şi Ovidiu Mureşan, cei care au bruscat şi adresat cuvinte injurioase la adresa poliţiştilor locali aflaţi în timpul exercitării misiunii.

4 Comentarii la "Poliţia Locală Satu Mare va depune plângere penală împotriva scandalagiilor de la Burdea"

 1. vasile   26 noiembrie 2012 at 5:54 pm

  ce fatza de tabarnak d'estii de chrisss au totzi .si pentru ce anume-un banner de doi lei.niste cacatzi sosialisti de lux toti astia din poza.

  Răspunde
 2. marti   26 noiembrie 2012 at 6:14 pm

  iar astaaaaa

  Răspunde
 3. apolitica   26 noiembrie 2012 at 7:18 pm

  si-au gasit! MILITIA LOCALA sa faca plangere penala:)) Stiu agentii sa scrie macar?!?!?!
  In afara de a face cateva fotografii pe strazi laturalnice si de a pune in parbriz un proces verbal completat vai de mama lor cum, numai la anumite masini ( pentru celelalte se strica aparatul) si de a incurca oamenii , altceva nu stiu sa faca!!! RUSINE MILITIA LOCALA!!!

  Răspunde
 4. dorin   26 noiembrie 2012 at 9:25 pm

  sa va fie rusine pdl-istilor, asta e singurul mod prin care stiti sa va faceti campanie???
  poate ar trebui sa incercati si cu ceva proiecte pentru Satmar sau poate ar trebui sa ne aduceti aminte ce bine ne-a fost cand ati guvernat tara

  Răspunde

Scrie un comentariu