ISU „Someş” Satu Mare dispune de un sistem informaţional modern

Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, a participat astăzi, 26 noiembrie, la recepția tehnică a proiectului „Realizarea sistemului informațional hidrometeor valoric de monitorizare a apelor și incendiilor în vederea excluderii comune a riscurilor” derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Someş” Satu Mare, eveniment la care au mai fost prezenți și prefectul Eugeniu Avram, inspectorul general, colonelul Iulian Burz, directorul ADI Transilvania Nord, Gheorghe Strâmb, alături de specialiștii care au implementat acest sistem.

Prin acest proiect, ISU Satu Mare a realizat un sistem informațional prin care cetățenii sunt alertați rapid în cazul producerii unor incendii sau inundații, mașinile de intervenție au fost dotate cu sisteme GPS performante, iar în cazul unei intervenții, pompierii și personalul medical (de pe ambulanțele SMURD) primesc în timp util informații privind ruta cea mai scurtă până la locul unde trebuie să se deplaseze, numărul și locația hidranților existenți în zonă, dar și alte informații utile în cazul unei intervenții. Totodată, a fost realizat un sistem performant de alarmare, în special pe Tur și Crasna, vechile alarme electrice fiind înlocuite cu alarme digitale.

Adrian Ștef, a declarat că va sprijini ISU Satu Mare pentru dezvoltarea sistemului și după încheierea proiectului. „Mă interesează funcționalitatea sistemului și dezvoltarea lui în continuare. În cazul unor intervenții, și câteva secunde în plus pot conta, de aceea trebuie să vă sprijinim pentru a scădea cât mai mult timpul mediu de intervenție. Consiliul Județean va finanța dotarea tuturor mașinilor de intervenție cu GPS-uri moderne și cu tablete pentru ca informațiile să poată fi transmise cât mai rapid și în detaliu personalului”, a spus Adrian Ștef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.