Dezbatere publică privind apa şi salubrizarea la Negreşti-Oaş

Sala de şedinţe a Primăriei Negreşti-Oaş a găzduit, miercuri, 21 noiembrie, o dezbatere publică cu privire la serviciile de furnizare a apei potabile precum şi la cele de salubrizare. La eveniment, care a fost prezidat de primarul oraşului, Aurelia Fedorca, au participat reprezentanţi ai firmelor furnizoare de apă potabilă şi servicii de salubrizare, preşedinţii asociaţiilor de proprietari, cetăţeni care locuiesc în apartamente sau case.

Unul dintre punctele dezbătute în cadrul întâlnirii a vizat contractul cu firme de salubritate, care expiră în luna februarie a anului viitor. Cetăţenii prezenţi s-au declarat nemulţumiţi de actualul sistem de plată a acestui serviciu. În actualul contract este prevăzută o anumită sumă pentru orice locuinţă, care trebuie achitată indiferent dacă este ocupată sau nu. Cum în oraşul Negreşti-Oaş sunt mulţi locuitori plecaţi la muncă în străinătate şi multe locuinţe sunt goale, reprezentanţii cetăţenilor au propus ca în viitorul contract cu firma de salubritate să fie plătită doar cantitatea de gunoi menajer colectat de firma de salubritate sau plata să se facă în funcţie de numărul de locuitori din fiecare locuinţă.

În ceea ce priveşte apa potabilă, Aurelia Fedorca a precizat că recent a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Local prin care se prevede efectuarea zilnică de către DSP a unei expertize a apei potabile furnizate la robinet. Hotărârea mai prevede că în cazul în care într-o singură zi apa furnizată nu atinge parametrii de apă potabilă, cantitatea respectivă de apă va fi facturată ca apă industrială, lucru ce va duce la scăderea cu 30% a facturii de apă din luna respectivă, decizie care a mulţumit cetăţenii oraşului.

Primarul Aurelia Fedorca a precizat că întâlnirea cu cetăţenii a fost benefică, aceştia având astfel posibilitatea de a-şi spune păsurile şi problemele. “Nu va fi singura dezbatere publică de acest gen. Astfel de întâlniri cu cetăţenii vor mai fi organizate, sperăm că în fiecare lună, pentru că numai aşa putem fi mai aproape de cetăţenii oraşuluiu Negreşti-Oaş”, a mai spus Aurelia Fedorca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.