Clădire nouă pentru preşcolarii şi elevii claselor I-IV de la Medieşu Aurit


Copiii de grădiniţă şi elevii din clasele primare din comuna Medieşu Aurit au începând de astăzi, 23 noiembrie, un nou spaţiu unde să-şi desfăşoare activitatea educaţională. Noua clădire unde va funcţiona Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) şi unde îşi vor desfăşura orele de curs copiii din clasele I-IV a fost inaugurată în cursul zilei de astăzi, în prezenţa oficialităţilor locale, judeţene şi ai unor lidei politici marcanţi invitaţi la acest eveniment important din sânul comunităţii.

La inaugurarea noii clădiri au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Mircea Govor, senatorul social-democrat şi candidatul USL pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiul 1 Senat, Valer Marian, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, candidatul Uniunii Social Liberale în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, Ovidiu Silaghi, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Mariana Roman, inspectorul şcolar adjunct, Viorel Solschi, primarul comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea, viceprimarul localităţii, Radu Iancu, consilieri locali din Medieşu Aurit, cadre didactice, copii şi părinţi.

Evenimentul a început cu o scurtă slujbă religioasă oficiată de preoţii ortodocşi din Medieşu Aurit şi Iojib respectiv de părintele greco-catolic din centrul comunei, după care a urmat tăierea panglicii inaugurale şi sfinţirea noului lăcaş de învăţământ.

În luările de cuvât oficialităţile au vorbit despre rolul sistemului educaţional şi importanţa investirii în grădiniţe şi şcoli în vederea creării condiţiilor optime pentru ca preşcolarii şi elevii să poată să înveţe.

Potrivit celor declarate de senatorul Valer Marian „acest proiect a debutat pe vremea Guvernului Tăriceanu, susţinut de PSD şi a fost finalizat pe vremea Guvernului USL, condus de Victor Ponta. Acest lucru demonstrează că atât PNL cât şi PSD au investit şi continuă să investească în educaţie, adică în viitorul acestei ţări”.

După luările de cuvânt preşcolarii şi elevii au susţinut un scurt program artistic. Directorul Şcolii cu clasele I-VIII, Monica Chiş a declarat că noua clădire are o suprafaţă de 1.034 de mp şi va găzdui preşcolarii şi elevii din clasele primare, adică, aproximativ 150 de copii. Valoarea investiţiei depăşeşte suma de 2.000.000 de lei.

2 Comentarii la "Clădire nouă pentru preşcolarii şi elevii claselor I-IV de la Medieşu Aurit"

 1. mirela   23 noiembrie 2012 at 8:46 pm

  Cei de la USL nu ar trebui sa se laude atat, gradinita trebuia sa fie gata in anul 2008 si nu s-au finalizat lucrarile deorece primar atunci era Robas si cei din guvernul lui Tariceanu nu au mai dat bani pt. terminarea ei, totusi lucrarile au continuat pe parcursul acestor ani iar ce a facut conducerea actuala a primariei au finalizat lucrarile, nicidecum nu au construit gradinita de la zero. Si apropo la masa festiva care a urmat ce au cautat tinerii imbracati in galben? Sunt cumva cadre didactice?

  Răspunde
  • Marcel   24 noiembrie 2012 at 2:04 pm

   La Medies musafirii ii primim asa cum stim noi,si daca ati fost acolo ati putut vedea,ca nu recunoasteti este alt aspect,la fel cum este si aspectul ca Robas a avut toate parghiile sa termine constructia ,dar pentru el prioritatea a fost sa retrocedeze cladirea Primariei ungurilor,ca doar mediesenii se descurca si cu jumatati de masura ,cel putin asa cred unii.Este parerea unora dar se inseala amarnic,pentru ca ajunge cu atatea masti,ar fi cazul sa vorbim pe fata ,Mirelo!
   daca venea cineva imbracat in rosu,albastru(ca parca dupa aceasta culoare se ascund acum cei care au distrus de fapt valorile morale din Romania adica cei pe care ii sustii)sau verde, ii serveam cu cate ceva,poate nu aveau loc la masa noastra,dar mancau si ei ceva ,adica tocmai ce ne-au dat ei noua:batjocura si cuvinte jignitoare.Sa zica multam ca nu ne legam raspundem

   Răspunde

Scrie un comentariu