Reintegrarea socială a persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Satu Mare


Astăzi, 22 noiembrie, în incita Bibliotecii Judeţene Satu Mare, a avut loc întâlnirea dintre reprezentanţii Penitenciarului Satu Mare şi cei ai colaboratorilor acestei instituţii, sub egida “Parteneriatul extern– premisă a creşterii şanselor de reintegrare socială a persoanelor aflate în custodie penitenciară”.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată „Oferta de programe şi activităţi destinate persoanelor aflate în detenţie”, postarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a proiectului strategiei de Reintegrare Socială 2012 – 2016, în vederea dezbaterii publice.
Totodată, a fost prezentat programul „Pregătire pentru liberare” – Implicaţiile interinstituţionale ale ultimei etape a detenţiei/reflecţii asupra etapei post-detenţie, precum şi prevederile OMJ.2199/ C/2011 referitoare la iniţierea şi derularea programelor destinate persoanelor aflate în detenţie şi Sistemul de Creditare a persoanelor private de libertate.

La finalul întâlnirii a avut loc o sesiune de dezbateri privind propunerile de îmbunătăţire şi observaţiile colaboratorilor privind derularea programului de “Pregătire pentru liberare”.

De asemenea, vă facem cunoscut faptul că vineri 23.11.2012, începând cu orele 17, trupa de teatru a Penitenciarului Satu Mare va juca pe scena Teatrului Satu Mare “Sala Studio” pentru publicul sătmărean piesa “Hoţul de Mărgăritare” în regia domnului Dorel Iurcencu, adaptare după parabola “Fiul Risipitor “.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.