Ziua Naţională a României va fi sărbătorită aşa cum se cuvine în municipiul Satu Mare


„Dorim să sărbătorim aşa cum se cuvine ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. De sâmbătă (dimineaţa), 1 Decembrie şi până luni (dimineaţa), 3 decembrie, circulaţia în Centrul Vechi pentru maşini va fi închisă”. Declaraţia a fost făcută astăzi, 21 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi cei doi viceprimari, dr. Radu Roca şi Marcela Papici. La începutul conferinţei de presă, Ştef a trecut în revistă în câteva cuvinte programul artistic dedicat Zilei Naţionale a României. „Dorim ca de acum înainte, în fiecare an această zi să fie sărbătorită aşa cum se cuvine la Satu Mare”, a declarat Ştef.

În luarea de cuvânt, edilul-şef al municipiului Satu Mare a declarat că timp de două zile, pe 1 şi 2 decembrie, Centrul Vechi va fi închis circulaţiei cu maşini deoarece în zonă vor fi amplasate tarabele unor comercianţi care vor vinde produse tradiţionale dar şi produse caracteristice sărbătorilor de iarnă.

Totodată, sâmbătă, 1 Decembrie, cu începere de la ora 14.00, cei care doresc vor putea servi o porţie de fasole cu cârnaţi. „Vor fi pregătite 4.500 de porţii de fasole cu cârnaţi care vor fi distribuite gratuit”, a declarat primarul.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, dr. Dorel Coica a precizat că în zilele care urmează „vor fi inaugurate spaţii de joacă, trotuare şi parcări, investiţii care au fost derulate în perioada de când a fost instalată noua echipă la Primărie”.

De asemenea, Dorel Coica a anunţat şi organizarea unui turneu de baschet care se va desfăşura pe data de 2 decembrie, avându-i ca protagonişti pe elevii Colegiilor Naţionale: „Mihai Eminescu”, „Ioan Slavici”, Kolcsey Ferenc” şi „Doamna Stanca” care se vor lupta în teren cu echipa de baschet a CSM Satu Mare, antrenată de Dan Fleşeriu. Turneul are ca obiectiv popularizarea baschetului în rândul tinerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.