Candidaţii USL primiți cu căldură în zona Codrului


Candidatul USL în Colegiul 1 pentru Senat, senatorul Valer Marian, şi candidatul USL în Colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor, Octavian Petric, s-au aflat astăzi, 21 noiembrie, în mijlocul codrenilor, fiind primiţi cu simpatie în comuna Homoroade. Din echipa care i-a însoţit pe candidaţi au făcut parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, inspectorul general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Viorel Solschi, vicepreşedintele PSD, Vasile Fernea, respectiv membri ai Organizaţiei de Tineret a PSD.

După ce au participat la slujba religioasă de la biserica ortodoxă din Homorodu de Mijloc, candidaţii şi reprezentanţii USL au stat de vorbă cu oamenii. Octavian Petric li s-a adresat oamenilor cu apelativul „dragi codreni”, având în vedere că s-a născut în satul Bicău din zona de Codru. „Sunt un om care mă întorc întotdeauna cu mare drag acolo de unde am plecat. În cele patru mandate de consilier judeţean mi-am reprezentat întotdeuna cu cinste satul natal şi celelalte localităţi din Codru. Sunt un om mai aspru, cum se spune pe la noi, şi sunt fericit că am reuşit să fac foarte multe lucruri pentru această zonă”, a precizat Octavian Petric, care a completat că va lupta mereu pentru dezvoltarea zonei, care a fost de-a lungul timpului mai defavorizată. Octavian Petric a dat şi reţeta pentru continuarea proiectelor de dezvoltare: „Codrenii trebuie să fie uniţi! Numai un codrean va reprezenta cu interes Codrul! Eu vin la dumneavoastră cu fruntea sus, eu am făcut ceva pentru voi”.

Senatorul Valer Marian a declarat că a venit în faţa codrenilor cu inima deschisă, cu atât mai mult cu cât USL a fost şi este interesată de problemele oamenilor simpli de la ţară. Acesta le-a prezentat codrenilor bilanţul activităţii sale de senator, precizând că a susţinut legi mai bune şi mai drepte pentru oameni, a dezvăluit nedreptăţi şi afaceri necurate prin declaraţii şi interpelări şi a primit câteva mii de oameni în audienţă. Senatorul Marian i-a invitat pe codreni la vot în 9 decembrie, cerându-le să facă o comparaţie între guvernările PDL şi cea a USL. „În cei trei ani, PDL a tăiat aproape tot: salarii, pensii, indemnizaţii pentru mame, ajutoare sociale. Au închis spitale, şcoli, nu au mai acordat subvenţii pentru agricultori. În cele şase luni, noi am dat banii reţinuţi din salarii, am dat înapoi banii reţinuţi ilegal de la pensionari, am mărit ajutoarele pentru mame. În continuare, vom încerca să realizăm indexarea pensiilor, care nu au mai fost mărite de trei ani, vom urmări ieftinirea alimentelor prin reducerea TVA-ului pentru producătorii agricoli de la 24% la 9%. Noi venim cu fapte concrete, nu cu promisiuni”, a spus Valer Marian. Liderul social-democrat a mai precizat că se vor face investiţii în infrastructura de la sate, arătând că de când USL a preluat conducerea Consiliului Judeţean a început asfaltarea drumului dintre Homorod şi Hodişa.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a declarat că cei din PDL, care se ascund în spatele siglei ARD, se vor folosi de primarii lor, dar i-a îndemnat să nu se lase amăgiţi, pentru că dezvoltarea judeţului se face de la Consiliul Judeţean şi de la Bucureşti, astfel încât este nevoie de susţinerea candidaţilor USL în cursa pentru Parlament pentru a asigura, astfel, o unitate decizională.

Echipa USL s-a deplasat şi în localitatea Solduba, unde candidaţii USL au stat de vorbă cu oamenii, ascultându-le problemele cu care se confruntă, iar cetăţenii le-au promis sprijin în cursa pentru Parlamentul României. „Cei de la PDL ne-au nenorocit! Noi, codrenii, o să mergem pe mâna USL!”, a declarat un localnic din Solduba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.