Mircea Marian insistă să înfiinţeze un centru de zi la cantina UNIO


Potrivit zicalei „batem fierul până-i cald”, în cadrul şedinţei de astăzi, 20 noiembrie, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Satu Mare, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, a reuşit să-l enerveze pe prefectul Eugeniu Avram, cerând înlesnirea demersurilor cu privire la preluarea de către asociaţia pe care o conduce a cantinei UNIO, în vederea înfiinţării în acel spaţiu a unui Centru de zi pentru pensionari.

La şedinţă au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef dar şi viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca.

Crezând că îşi va atinge mai uşor ţelul făcând referire la campania electorală pentru alegerile parlamentare care este în plină desfăşurare, Mircea Marian a declarat că „domnule prefect ştiţi foarte bine că noi, pensionarii, am votat cu USL-ul şi la locale aşa că, în cazul cantinei UNIO nu cred că ar fi o mare problemă să faceţi demersuri pe la Guvern pentru ca să primim acel spaţiu în vederea înfiinţării unui centru de zi pentru persoanele vârstnice. Poate acum în campania electorală ar fi şi mai simplu de obţinut. Emiterea unei Hotărâri de Guvern nu ia mai mult de 5 minute”.

Intuind direcţia în care bate, prefectul i-a replicat imediat „vă rog să nu mă amestecaţi în treburile acestea. Prefectul este apolitic aşa că nu mă băgaţi în asemenea probleme”.

Prezent la şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef a declarat că instituţia pe care o conduce împreună cu Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ a identificat mai multe variante dar până în prezent nu s-au decis pe care să o aleagă.
În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost prezentat şi programul Zilei Naţionale a României dar şi stadiul desfăşurării proiectului de realizare a catargului pentru arborarea Drapelului Naţional. Potrivit celor declarate de viceprimarul Radu Roca, Consiliul Local (CL) a alocat suma de 60.000 lei pentru prima fază a proiectului şi tot atâta va aloca şi CJ. „Avem nevoie de o serie de avize. Proiectul va fi demarat la începutul anului viitor şi dorim ca drapelul să fie arborat pe 26 iunie 2013, de Ziua Drapelului”.
În realizarea a cestui proiect sunt implicaţi: CJ, Instituţia Prefectului, CL şi Asociaţia „Tempora”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.