Grupare specializată în trafic de persoane destructurată de oamenii legii

Patru persoane sunt suspectate de procurorii DIICOT şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate că au racolat mai multe tinere, unele minore, prin promisiuni mincinoase, în scopul determinării acestora să practice prostituţia. Trei dintre membrii grupări au fost arestaţi preventiv, iar faţă de cea de-a patra persoană suspectată s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, s-a documentat şi probat activitatea infracţională a unui grup infracţional format din patru membri, doi bărbaţi de 22, respectiv 23 de ani şi două femei în vârstă de 26 şi 47 de ani, toţi din judeţul Satu Mare, cu preocupări pe linia traficului de persoane.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2011-2012, au racolat mai multe tinere, inclusiv minore, prin promisiuni mincinoase, oferindu-le locuri de muncă în Italia, urmărind în fapt să le oblige la practicarea de raporturi sexuale, banii astfel obţinuţi urmând a fi însuşiţi tot de către suspecţi.

Uneia dintre tinere, în vârstă de 18 ani, i s-a promis că va fi ajutată să ajungă la muncă în Italia, însă membrii grupării au dus-o într-un local de noapte din Austria, unde i-au luat actul de identitate şi au recurs la ameninţări cu acte de violenţă, obligând-o să se prostitueze. Suspecţii şi-au însuşit şi banii rezultaţi în urma întreţinerii de relaţii sexuale de către tânără.

La data de 18 septembrie, gruparea a fost identificată în Punctul de Trecere a Frontierei Petea în timp ce încerca să scoată din ţară, prin substituire de persoane, o minoră de 13 ani din Bistriţa.

Trei dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori, faţă de cea de-a patra persoană, în vârstă de 47, de ani luându-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Probarea activităţii infracţionale a fost realizată cu sprijinul ITPF Sighetu Marmaţiei – Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, beneficiindu-se totodată de ajutorul de specialitate al ofiţerilor DGIPI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.